• Egipt construieşte în deşert o nouă capitală a ţării, la est de Cairo
  • Primii locuitori ar urma să se mute în această vară
  • Noua capitală va implementa tehnologii de ultimă generaţie

Al şaselea cel mai mare oraş al lumii urmează să fie abandonat. Egiptul vrea să schimbe capitala iar preşedintele să se mute într-un oraş nou cu tehnologie de ultimă generaţie. 

Ca oraşul să fie „verde”, oraşul va funcţiona cu ajutorul unei ferme de 95 de kilometri pătraţi cu panouri solare. Şi ca oraşul să fie smart va funcţiona fără bani pentru servicii, va avea o reţea inteligentă pentru traficul rutier şi o infrastructură digitală legată şi un sistem masiv pentru reciclare”,

Cu 21.3 milioane de locuitori, Cairo este cel mai mare oraş din Africa. Suprapopularea, poluarea şi traficul sunt la ordinea zilei iar preşedintele a cedat în tentativa de rezolvare a problemei.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Vrea să se mute într-un oraş nou în deşert. Un oraş pentru care s-au cheltuit deja 25 de miliarde de dolari.

Primii civili se vor muta în această vară iar deschiderea oficială e planificată pentru sfârşitul anului. Oraşul nu are momentan un nume. Autorităţile numesc oraşul simplu: Noua Capitală Administrativă.

Va avea 6 milioane de locuitori care vor trăit cu energie verde de la panouri solare, nu vor mai folosi bani iar infrastructura şi securitatea vor fi monitorizată de la distanţă. Dintre cele 20.000 de case, au fost vândute deja 5.000.