• Hamas refuză să spună câți ostatici vii mai deține din cei 128 rămași.
  • Israelienii au cerut în acordul de pace „ostatici vii”, iar Hamas a adăugat „sau morți”.
  • Peste 150.000 de palestinieni au fost evacuați din Rafah în zonele umanitare.

Se duc negocieri pe ultima sută de metri la Cairo pentru un acord de pace între Israel și Hamas, după ce organizația teroristă a cerut ca în numărul de ostatici eliberați să fie acceptați și cei morți, lucru respins cu tărie de Israel. În lipsa unui acord de încetare a focului, Armata Israelului a continuat miercuri bombardamentele în Fâșia Gaza, în special în orașul Rafah, în timp ce teroriștii Hamas au lansat tiruri de artilerie asupra localităților israeliene.

Se duc discuții pe două planuri pentru un acord de încetare a focului, la Cairo și la Tel Aviv, unde a aterizat și șeful CIA, Bill Burns.

La ce rezultate s-a ajuns?

Nu s-a ajuns la niciun rezultat concret. Israelul a continuat să bombardeze atât Gaza cât și sudul Libanului.
În Gaza, OMS că spitalele din Rafah mai este combustibil doar pentru 3 zile. Hamas refuză să spună câți ostatici vii mai deține din cei 128 rămași.

Recomandări

ELICOPTERUL LUI RAISI S-A PRĂBUȘIT
CE SE ÎNTÂMPLĂ DACĂ RAISI A MURIT
CINE ESTE EBRAHIM RAISI?
VERSTAPPEN IA MARELE PREMIU LA IMOLA
DE CE E ROȘU PORTRETUL REGELUI?


Există o mare disensiune între Israel și Hamas privind eliberarea ostaticilor în prima etapă, cea de 42 de zile. E vorba de 33 ostatici. Acordul acceptat de Hamas a adăugat „vii sau morți”, lucru care este de neconceput pentru Israel.
Până acum, 150.000 de palestinieni au fost deja evacuați, în special din estul Rafah, unde Israelul a și intrat.

Israleul nu cedează în fața Hamas. Organizația teroristă vrea, în primul rând, să dețină controlul ostaticilor, al deținuților din închisorilor israeliene și vrea să rămână la conducere după un acord de încetare a focului, iar Israelul nu este de acord cu niciuna dintre aceste 3 condiții puse de Hamas.

Citește și