• Elena Lasconi este actualul primar al orașului Câmpulung Muscel.
  • Elena Lasconi: „Mie chiar îmi pasă de oameni și empatizez cu oamenii și am construit numele meu prin faptele mele. Nu m-am născut într-o familie care să-mi dea acest nume”.
  • Elena Lasconi: „Eu vorbesc foarte sincer cu tine, eu nu am texte de politician”.

Elena Lasconi a dat jurnalismul pe primăria orașului Câmpulung Muscel, pe care vrea să îl transforme în stațiune de interes local și național.

Având la activ 25 de ani de presă și o lună de mandat de primar, Elena Lasconi a vorbit despre primăria orașului Câmpulung Muscel și despre oamenii cu care ar putea face treabă în următorii 4 ani de mandat.

Elena Lasconi: „Ce am făcut eu ca jurnalist ar trebui să facă orice politician”

Elena Lasconi, actualul primar al orașului Câmpulung, spune că este important să vorbești cu oamenii, iar atenția să fie îndreptată spre oameni.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Elena Lasconi: ,,Hai să zicem că ce am făcut eu ca și jurnalist ar trebui să facă orice politician. Focusul, toată atenția să fie pentru om. Nu a fost ușoară bătălia pe care am avut-o aici. Mie chiar îmi pasă de oameni și empatizez cu oamenii și am contruit numele meu prin faptele mele. Nu m-am născut într-o familie care să-mi dea acest nume.

Comunicarea este foarte importantă. Important este să vorbești cu oamenii. Nu vedem decât politicieni care își văd propriul interes”.

Elena Lasconi: „Cred cu toată ființa mea că primăria este despre oameni”

Elena Lasconi: ,,Gândeste-te că în Câmpulung sunt nevoi de bază, multe străzi nu sunt conectate la rețeaua de apă și de gaze. Ce paradox.

Câmpulung a fost al doilea oraș după Iași care a avut apă la robinet. Este o perioadă foarte dificilă și din cauza COVID. E complicat. Cred cu toată ființa mea că primăria este despre oameni, orașul este despre oameni. Voi fi foarte aproape de oameni, voi ține legătura permanent cu ei. De trei saptămâni de când sunt la primărie nu am plecat mai devreme de ora 22.00 seara. Nu am avut timp nici să respir”.

Elena Lasconi: „Sunt primul primar care a cerut cheile să se ducă în pod”

Elena Lasconi: „Când am ajuns în primărie, mi s-a lipit mâna de spătarul scaunului. Nu ai nicio scuză pentru jeg. Am venit și m-am uitat pe tavan că erau infiltrații de apă. Vorbim despre o clădire istorică, proiectată de arhitectul Berechet. O clădire istorică absolut senzațională. Sunt primul primar care a cerut cheile să se ducă în pod. Acolo vizualizez un birou spectaculos”.

Elena Lasconi, despre momentul intrării în politică: „Nu am vrut niciodată să devin un om politic”

Elena Lasconi spune că a participat la toate protestele din stradă. Spune că a fost activă în societatea civilă, ca cetățeam.

Actualul primar al orașului Câmpulung povestește despre momentul în care a decis să se implice în politică.

Elena Lasconi: „Am fost la toate protestele în stradă. Cred că știi că a murit o colegă de-a noastră la Colectiv. Am fost activă în societatea civilă, ca cetățean. Parcă nu se mișcă nimic, parcă nu se întâmplă nimic.

La un moment dat, declicul când am hotărât să fac asta a fost anul trecut cand a fost punctul culminant cu Dragnea și cu Viorica Dăncilă. Mă uitam la televizor și am văzut știrea aia în care Dragnea le spunea jurnaliștilor să meargă cu ei la baie.

Și atunci mi-am zis că dacă nu ies din bula mea de confort… Și am zis că aș vrea să mă implic. Nu am vrut niciodată să devin un om politic. Eu vorbesc foarte sincer cu tine, eu nu am texte de politician. Chiar cred cu toată ființa mea ca există Dumnezeu, dacă nu, nu mai eram pe hartă”.

Elena Lasconi: „M-am atașat foarte tare de oamenii din Câmpulung”

Elena Lasconi: „Am hotărât cu USR pentru că în stradă erau printre oameni. Am simțit o atracție pentru zona aceasta. Mă gândeam că dacă o să candidez vreodată o să fiu independent, dar știu cum este cu majoritatea politică.

Eu m-am născut în Hațeg, Hunedoara, dar la Câmpulung mi-am luat acum  câțiva ani o casă. Cel mai important este că m-am atașat foarte tare de oameni. (…) Nu a fost ușor în copilărie. Noi am copilărit nouă oameni în două camere. Bunica m-a învățat să-ți iubești aproapele”.

Elena Lasconi: „Am spus că dacă mai văd un angajat al Primăriei fără mască, plătește amendă

Elena Lasconi: „Primul act semnat – am demis directorul de la Spital și am numit alt director. Spitalul este total COVID. Am și un consilier pe sănătate foarte bun și am pregătit deja planurile, ce documente să depunem la DSP să scoatem toate avizele.

Deja am obținut o parte din avizele de la DSP. Am și oficiat căsătorii și am fost plăcut surprinsă că unii tineri care nu erau din Câmpulung au vrut să-i cunun eu. Dar în rest, nu am putut să-mi imaginez că voi semma atâtea acte în viața mea. Într-o zi, am semnat vreo 2000. Mi se pare că este o dezordine în ceea ce privește managementul documentelor.

Gândește-te că niciun angajat în primărie nu are adresă de mail. Sunt câțiva voluntari care s-au oferit să mă ajute în perioada asta de COVID. Când am ajuns aici, intrarea se făcea prin spatele clădirii, pe lângă niște tomberoane de gunoi, unde nu-i lumină, nu-i nimic.

Primăria este o clădire în care se lucrează pe banii cetățeanului. Am spus că dacă mai văd un angajat al Primăriei fără mască, plătește amendă și vreau să mă asigur că dacă nu respectă plătesteste”.

Elena Lasconi, despre bugetul Primăriei Câmpulung Muscel

Elena Lasconi: Sunt 20 de milioane de euro. Nu sunt bani puțini, nu sunt nici bani foarte mulți, dar mai mult de jumătate se duce pe salarii, ceea ce pe mine mă îngrozește.

Statul încurajează incompetența și lenea. (…) Oamenii ăștia s-au mirat foarte tare că eu vin cu mașina mea personală la serviciu și merg cu mașina de serviciu în interes de serviciu. Nu am probleme nici cu amantele, nici cu nepoții, nici cu finii, dar hai să vedem ce știu să facă, să pornim lucrurile”.

Elena Lasconi, despre politicianul preferat

Elena Lasconi: „Mie mi-a plăcut mult Barack Obama. Am studiat campaniile electorale pe care le-am făcut. Mi-a plăcut și Brătianu, dar nu l-am cunoscut”.

Elena Lasconi, mai bogată sau nu după intrarea în politică

Elena Lasconi: Sunt sigură că o să fiu mai bogată și asta nu înseamnă câți bani o să număr. Cred că, dacă m-aș fi gândit că am ceva interes personal în treaba asta, nu aș fi câștigat nimic.

Eu nu prea știu să lupt pentru mine. Nu-ți poți imagina cât de urâtă a fost această campanie. Nu sufăr de teoria conspirației, dar mi se lua curentul câte două zile pe săptămână.

A venit un domn bine îmbrăcat să-mi verifice contorul de curent. Am întrebat vecinii și nu se ducea la nimeni. (…) Am primit mesaje de intimidare să stau în banca mea. Știu ca este un drum foarte greu, nu mă intimidează asta.

Sunt sigură că nu suntem născuți pentru războaie, dar nu știu ce ne aduce tot în drumul acela de la ne război”.

Elena Lasconi, pledoarie pentru intrarea în politică: „Nu ne mai permitem să pierdem români”

Elena Lasconi: „Aș vrea să-i rog pe cei care urmăresc emisiunea dacă vor și pot să facă ceva concret, să se implice în politică, pentru că vom avea aceleași personaje la televizor, iar politica va fi urâtă așa cum o percep majoritatea oamenilor. Îmi place ce fac. Eu îmi iubesc foarte tare țara. Avem o altă României dincolo de granițele țării. Nu ne mai permitem să pierdem români”.