• Ministrul Educației nu vrea mască la ora de sport
  • Profesorii se plâng că nu pot să-și tină orele de educație fizică
  • Singurul loc din Europa unde se țin orele de sport cu mască este în Veneto, Italia.

S-ar putea ca elevii să renunțe la purtarea măștii. Sorin Cîmpeanu, a anunțat discuții pe această temă. El a cerut deja o situație cu privire la procedurile din Europa. Ministrul ar vrea să adopte metoda din Luxemburg. Acolo copiii poartă mască de la vestiar până în sala de sport.

Am găsit un singur exemplu în Europa, într-o regiune din Italia. În regiunea Veneto, în care se solicită purtarea măștii în timpul orelor de sport. Austria nu solicită mască în timpul orelor de sport. Belgia nu solicită, Bulgaria nu solicită. Estonia nu solicită.”, a declarat Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației.

Bucuria nu e doar de partea copiilor, ci și a profesorilor. Ei se plâng că orele de sport nu mai sunt eficiente cu măști. Medicii sunt de acord ca ora de educație fizică să se facă fără mască dar cu reguli bine stabilite.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

Profesorii sunt destul de vehemenți. În sensul că copii nu trebuie să poarte mască în timpul efortului fizic. Și am primit sesizări cu privire la aspectul ăsta, numai că prevederele date prin ordinul comun sunt clare. Copii sunt obilgați să poarte mască pe toată perioada cursurilor în școli.”, a explicat Sorina Moise, profesor de sport.

Este incomod și cred că neindicat să facă efort fizic cu masca pe figură. Nu trebuie să poarte mască, dar trebuie un control riguros înainte de a intra la aceste ore. Și cu un număr mic de copii în sălile de sport. Dacă s-ar putea în aer liber ar fi cel mai bine.”, a explicat Liliana Crețu, medic pediatru.