• Ieri a început Evaluarea Națională pentru elevii de clasa a opta.
  • Printre subiectele de la Limba română a fost „Toate pânzele sus!”.
  • Ministerul Educației are 2,5% din bugetul României.

Clasica glumă: „Ce ti-a picat azi la examen? Mi-a picat fața” nu ar fi valabilă și pentru politicienii de la noi. Examenele de la Evaluarea Națională sunt după chipul si asemănarea lor, scrii mult sau foarte mult.

Elevii de clasa a opta au fost puși să facă un text despre cea mai frumoasă întâmplare din vacanță, iar punctajul s-a acordat doar pentru compunerile de cel putin 150 de cuvinte.

Scrie un text narativ, de minimum 150 de cuvinte, în care să prezinți cea mai frumoasă întâmplare din vacanță, incluzând o experiență descriptivă, de minimum 30 de cuvinte, și o secvență dialogată, de minimum patru replici, a fost cerința.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA

Si asta nu este tot: Continuăm poezia din textul de la minister în care se află și o virgulă în plus, adversară a limbii române. Trebuie si o experiență descriptivă, de minimum 30 de cuvinte și o secvență dialogată, de minimum patru replici.

Nu trebuie să ne surprindă că în comunicatele create de politicienii români, aceștia nu pot să se exprime sau vor sa îi ducă pe oameni cu vorba prin limbaj de lemn.

Tot ieri, elevii au fost puși și să îl caracterizeze pe personajul Mihu din „Toate pânzele sus!”. Ar fi avut mai mult de scris dacă le pica bucătarul Ismail, interpretat de Jean Constantin.