• Elevii nu vor putea să dăruiască flori și mărțișoare de 1 și 8 martie
  • Interdicția de „schimb de obiecte personale” este prevăzută în ordinul comun al Ministerului Educației și Ministerului Sănătății
  • Sorin Ion, secretarul de stat al Ministerului Educației a precizat că nu vor fi excepții pentru cele două sărbători
  • Sorin Cîmpeanu îl contrazice pe Sorin Ion și spune că Ministerul Educației nu se implică în această decizie

UPDATE ora 13:15

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat, pentru MEDIAFAX, că Ministerul Educaţiei nu vrea şi nici nu poate să se implice în valoarea de simbol al unui mărţişor sau a unei flori şi nici în includerea acestora la categoria obiectelor personale.

„Ministerul Educaţiei nici nu a interzis, nici nu a recomandat includerea mărţişoarelor sau a florilor la obiecte personale”, a spus Cîmpeanu.

Sorin Ion, secretarul de stat al Ministerului Educației, spune că elevii nu au voie să aducă mărțișoare la școală

Elevilor le este interzis să aducă mărțișoare și flori la școală de 1 și 8 martie, conform ordinului comun al Ministerului Educației și Ministerului Sănătății, care prevede faptul că „schimbul de obiecte personale” nu este permis.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

Decizia a fost confirmată de Sorin Ion, secretarul de stat al Ministerului Educației, potrivit Europa Liberă.

Sorin Ion a explicat că nu vor exista excepții pentru cele două sărbători și i-a îndemnat pe elevi să găsească alte metode, cum ar fi felicitările și mărțișoarele virtuale.

„Trebuie să respectăm legea, așa cum este. Nu cred că cineva va da o derogare de la ordinul comun și să spunem că se interzice schimbul de obiecte persoanele, mai puțin mărțișoare și flori. Știu, o să părem antipatici, dar, în primul rând, noi discutăm despre protecția și sănătatea copiilor.

Știu că nu o să fim simpatizați, dar nu pot avea altă poziție decât cea legală în cadrul legal existent.

Nu știu dacă ne putem imagina că putem da niște reguli de genul: oferiți mărțișoare cu mănuși chirurgicale, mărțișoare sterilizate sau date cu dezinfectant. Riscăm să cădem în ridicol”, a declarat secretarul de stat pentru învățământul preuniversitar, Sorin Ion, pentru Europa Liberă.

Ordinul comun ale celor două ministere a fost publicat pe 5 februarie, chiar înainte de reluarea fizică a cursurilor și se referă la aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților/instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2.