• Elevii din clasele terminale vor merge în sistem hibrid la școală
  • Prezența la orele în online nu va fi obligatorie
  • Expertul în educație Elena Lotrean critică sistemul online: „Îngreunează învățarea

Școala ia o întorsătură ciudată. Elevul care face ore de acasă nu este obligat să participe la cursurile online.

În condițiile în care cei de-a opta și a douăsprezecea învață o săptămână în clasă și una online. Andrei, pe care îl așteaptă examenul de Evaluare Națională peste trei luni, nu înțelege rațiunea schimbărilor.

Ei vor să repete aceleași ore o săptămână după alta și să taie materia în jumate sau care este inițiativa lor? Adică nu vad niciun motiv logic pentru care ar face asta. Ideea că o să mergem jumate la școală, jumate acasă mi se pare un dezavantaj total.”, spune Andrei Mareș, elev.

Recomandări

AVERTISMENTUL LUI PUTIN CĂTRE OCCIDENT
CUM DEVII MAI PRODUCTIV LA MUNCĂ
ZIUA MONDIALĂ A RECICLĂRII
CUM VA FI VIAȚA ÎN WOVEN CITY
BIDEN FACE BANI PENTRU CAMPANIE
MACRON VA CERE ÎNCETAREA FOCULUI ÎN UCRAINA

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, dă vina pentru trecerea la sistemul hibrid pe părinții care nu permit testarea copiilor.

Noile schimbări complică însă și viața elevului, și pe cea a profesorului. O spune clar Elena Lotrean, fondatoarea unei școli în sistem finlandez la Sibiu, și expertă în educație.

„Sistemul hibrid este cel mai solicitant, cel mai provocator atât pentru elevi cât și pentru profesori. Este destul de dificil să ai o jumătate de clasă în online și o jumătate prezentă, ca profesor trebuie să știi să te împarți., a explicat Elena Lotrean, expert în educație.