Elicopter militar, atacat în apropiere de Washington. FBI a deschis o anchetă

Sursa foto: Profimedia
  • Un elicopter militar american a fost atacat cu focuri de armă trase de la sol
  • Incidentul, anchetat de FBI, a avut loc la periferia oraşului Washington
  • Un membru al echipajului a fost rănit în atac

Un elicopter al Forţelor Aeriene din SUA a fost vizat de focuri de armă trase de la sol, în statul american Virginia, în apropiere de Washington, un membru al echipajului fiind rănit în incidentul anchetat de Biroul Federal de Investigaţii (FBI), informează agenţia Reuters.

Incidentul, produs luni, a fost anunţat miercuri după-amiază de Forţele Aeriene americane. Un elicopter de tip UH-1N Huey efectua o misiune de antrenament şi zbura la altitudinea de aproximativ 300 de metri, în zona suburbană Middleburg, Virginia.

Elicopterul a fost vizat de focuri de armă trase de la sol, fiind nevoit să aterizeze de urgenţă în zona Manassas.

Un membru al echipajului a suferit răni uşoare în urma atacului, iar elicopterul a fost avariat.

„Direcţia Specială pentru Anchete colaborează cu Biroul Federal de Investigaţii în acest caz”, a declarat un purtător de cuvânt al Forţelor Aeriene din SUA.

Potrivit CNN, persoana rănită este unul dintre cei doi piloţi. Autorităţile încearcă să afle dacă este vorba de un atac ori cineva trăgea la întâmplare cu o armă de foc în aer în momentul trecerii elicopterului.

Elicoperul implicat în incident aparţine Escadrilei 1 de Elicoptere, care are aproximativ 120 de membri, 22 de aparate de zbor şi transportă oficiali de rang înalt. De asemenea, unitatea oferă servicii de transport medical.