Elicopterul care îl transporta pe președintele Columbiei în timp ce zbura în apropierea graniței cu Venezuela a fost atacat cu focuri de armă, relatează BBC.

Președintele Iván Duque zbura spre Cúcuta, în provincia Norte de Santander, alături de ministrul apărării, ministrul de interne și guvernatorul provinciei. Un purtător de cuvânt al președinției a declarat că nimeni nu a fost rănit în incident.

Președintele columbia a denunțat „atacul laș” și a declarat că nu este speriat „de violență sau de acte de terorism”.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR

„Statul nostru este puternic și Columbia este puternică pentru a face față acestui tip de amenințare”, a spus el într-un discurs video postat pe Twitter. Forțele de securitate au ordin să îi găsească pe cei responsabili, a adăugat el.

Elicopterul președintelui columbian Iván Duque, lovit de gloanțe când zbura aproape de Venezuela. Foto: Presidencia de la República de Colombia
Elicopterul președintelui columbian Iván Duque, lovit de gloanțe când zbura aproape de Venezuela. Foto: Presidencia de la República de Colombia

Ziarul local Semana relatează că ocupanții au auzit un zgomot ca și cum ceva ar fi lovit motorul chiar în momentul în care elicopterul era pe cale să aterizeze.

Armata de Eliberare Națională de stânga (ELN) operează în regiunea Catatumbo, care se întinde pe granița dintre Columbia și Venezuela.

Înființată în 1964 pentru a lupta împotriva inegalității în ceea ce privește distribuția terenurilor și a bogăției, ELN este cel mai mare grup rebel din țară și este considerată o organizație teroristă de către Columbia, SUA și Uniunea Europeană.

La începutul acestei luni, ELN a negat orice implicare într-un atac cu mașină capcană asupra unei baze militare din Cúcuta. Atacul a provocat rănirea a 36 de persoane, inclusiv a doi consilieri militari americani.