Raport WP: Elon Musk a lucrat ilegal în SUA în 1995 după ce a abandonat școala. Miliardarul condamnă acum imigranții ilegali din SUA și sprijină discursul lui Trump

Elon Musk a lucrat temporar ilegal în SUA după ce a abandonat un program de studii postuniversitare în California, potrivit unui raport al Washington Post care contrastează acest episod cu viziunea anti-imigrație a miliardarului, scrie The Guardian.

Șeful Tesla și SpaceX, care în ultimele săptămâni a susținut campania lui Donald Trump pentru o a doua președinție și s-a exprimat împotriva „granițelor deschise” pe rețeaua sa socială X, a afirmat anterior că tranziția sa de la student la antreprenor a fost o „zonă gri legală”.

Dar Washington Post a raportat sâmbătă că cel mai bogat om din lume a lucrat aproape cu siguranță în SUA fără autorizație corectă pentru o perioadă în 1995, după ce a renunțat la Universitatea Stanford pentru a lucra la prima sa companie, Zip2, care a fost vândută pentru aproximativ 300 milioane de dolari patru ani mai târziu.

Experții legali au declarat că studenții străini nu pot renunța la școală pentru a construi o companie, chiar dacă nu sunt plătiți. WP a remarcat, de asemenea, că, înainte de atacurile teroriste din 11 septembrie 2001, reglementările pentru vizele de student erau mai puțin stricte.

„Dacă faci orice care ajută la facilitarea creării de venituri, cum ar fi designul de cod sau încercarea de a face vânzări în scopul creării de venituri, atunci ai o problemă” a spus Leon Fresco, un fost litigant pe probleme de imigrație în departamentul de justiție al SUA.

Dar Postul a recunoscut, de asemenea: „Deși depășirea termenului unei vize de student este oarecum comună și oficialii au întors uneori privirea, rămâne ilegal”.

Musk a afirmat anterior: „Eram legal acolo, dar trebuia să fac muncă de student. Mi se permitea să fac muncă de susținere”.

Musk angajează 121.000 de persoane la Tesla, aproximativ 13.000 la SpaceX și aproape 3.000 la X. Investigarea statutului său de imigrare după ce a abandonat Stanford vine după ce Trump și-a exprimat dorința ca Musk să joace un rol proeminent concentrat pe eficiența guvernului într-o a doua administrație Trump, dacă alegătorii îl vor readuce la putere pe 5 noiembrie, în detrimentul lui Kamala Harris.

Musk, la rândul său, a acuzat-o pe vicepreședintă și pe colegii săi democrați de „importarea alegătorilor” prin imigrație ilegală și statut de protecție temporară. Într-o apariție recentă la campania lui Trump, el a comparat granița SUA-Mexic cu o „apocalipsă zombie” – chiar dacă s-a descris anterior ca fiind „extrem de pro-imigrant, fiind eu însumi unul”.

Bloomberg News a publicat recent o analiză a peste 53.000 de postări trimise de pe contul lui Musk de pe X, constatând că output-ul antreprenorului a devenit tot mai politic în acest an electoral.

„În 2024, imigrația și frauda electorală au devenit cele mai frecvent postate și discutate subiecte politice ale lui Musk, adunând aproximativ 10 miliarde de vizualizări,” a spus outletul. „Musk a postat de peste 1.300 de ori despre acest subiect, cu peste 330 de postări în ultimele 2 luni.”

Bloomberg l-a descris pe Musk – care a plătit 44 miliarde de dolari pentru X, anterior Twitter, în 2022 – ca fiind cel mai important influencer al platformei și a raportat că a ordonat inginerilor site-ului să promoveze postările sale în feed-urile utilizatorilor. Aceasta face din Musk „cea mai citită persoană de pe site în prezent”, a spus Bloomberg.

Exit mobile version