• Elon Musk a ținut prima pagină a ziarelor săptămâna aceasta cu planul său în patru pași pentru a asigura pacea în Ucraina, liderii mondiali și comentatorii acuzându-l că pare a fi de partea Rusiei.
  • Iar acum magnatul Tesla a pus gaz pe foc după ce a confirmat că a vorbit cu Vladimir Putin anul trecut.
  • Întrebat de un utilizator Twitter dacă a vorbit personal cu despotul rus, Musk a răspuns: „Am vorbit prin videoconferință anul trecut”.

Elon Musk a ținut prima pagină a ziarelor săptămâna aceasta cu planul său în patru pași pentru a asigura pacea în Ucraina, liderii mondiali și comentatorii acuzându-l că pare a fi de partea Rusiei. Iar acum magnatul Tesla a pus gaz pe foc după ce a confirmat că a vorbit cu Vladimir Putin anul trecut.

Întrebat de un utilizator Twitter dacă a vorbit personal cu Vladimir Putin, Musk a răspuns: „Am vorbit prin videoconferință anul trecut”. El nu a precizat ce a discutat cu președintele rus sau când a avut loc întâlnirea dintre el și Putin anul trecut, dar fanii au fost nerăbdători să afle mai multe.

Unul a glumit: „A ajutat la oprirea războiului?” Între timp, un altul a întrebat: „Poate vei vorbi și cu @Zelenski?”.

Recomandări

PUTIN DISCUTĂ CU FICO
BIBI AMENINȚĂ REBELII HOUTHI
CIOLACU: AVEM COALIȚIE
FONTANA DI TREVI SE REDESCHIDE
ZELE CREDE-N ADERARE
NEGOCIERI FĂRĂ SFÂRȘIT

Alții au amintit de un Tweet al miliardarului din luna martie a acestui an, în care acesta îl provoca pe Putin la o luptă pentru controlul Ucrainei, iar cei care îl urmăresc întrebau dacă intenționează să meargă până la capăt.

În postarea virală, el a spus: „Prin prezență îl provoc pe Vladimir Putin la o luptă individuală. Miza este Ucraina.”

Luni, Musk a postat pe Twitter cele patru condiții pentru pace în Ucraina, scriind: „Pace între Ucraina și Rusia: Refaceți alegerile din regiunile anexate sub supravegherea ONU. Rusia pleacă dacă aceasta este voința poporului. Crimeea face parte în mod oficial din Rusia, așa cum a fost din 1783 (până la greșeala lui Hrușciov). Aprovizionarea cu apă a Crimeei este asigurată. Ucraina rămâne neutră.”

El a adăugat că predicția sa este „foarte probabil să fie rezultatul final – este doar o chestiune de câți vor muri până atunci”.

Iar când postarea a primit numeroase reacții de respingere, el a revenit asupra planurilor sale de pace, scriind: „Să încercăm asta: voința oamenilor care locuiesc în Donbas și Crimeea ar trebui să decidă dacă fac parte din Rusia sau din Ucraina”, alături de un sondaj.

Dar încercările sale de diplomație nu au fost bine primite după ce Vladimir Putin l-a lăudat pe miliardar pentru „comentariile sale pozitive” cu privire la invazie, determinându-l pe președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, să intervină practic.

Liderul ucrainean a criticat sondajul și a postat propriul tweet în care se întreabă: „Care @elonmusk vă place mai mult?”, sugerând opțiunile „Unul care susține Rusia”, sau „Unul care susține Ucraina”.

În mod nesurprinzător, un Musk susținător al Ucrainei a ieșit victorios cu 79% din voturi. Chiar și redactorul-șef al companiei media chineze susținute de stat The Global Times, Hu Xijin, l-a amenințat pe Musk.

„Elon Musk și-a eliberat prea mult personalitatea și crede prea mult în „libertatea de exprimare” a SUA și a Occidentului. Îi vom da o lecție”, a scris Hu pe Twitter.