• Elon Musk susține că Tesla urmărește deschiderea unităților de producție în alte părți ale lumii, iar pe listă se află și Rusia.
  • „Cred că suntem aproape de a stabili o prezență Tesla în Rusia și cred că ar fi minunat”, a spus Musk.
  • Anunțul a fost făcut în cadrul unui forum sponsorizat de Kremlin pentru studenții ruși.
  • Musk a fost întrebat de elevii ruși dacă crede în Dumnezeu: „Nu sunt religios într-un mod tradițional”

În cadrul unui eveniment sponsorizat de Kremlin pentru studenți, Elon Musk a lăudat storia realizărilor Moscovei în spațiu și totodată a nunțat că Tesla ar putea deschide în curând o fabrică în Rusia, potrivit CNN.

„Cred că suntem aproape de a stabili o prezență Tesla în Rusia și cred că ar fi minunat. De-a lungul timpului, vom căuta să avem fabrici în alte părți ale lumii”, a spus Musk.

Musk a participat la forum la invitația purtătorului de cuvânt al Kremlinului, Dmitry Peskov. El a răspuns la întrebările elevilor ruși timp de aproximativ 40 de minute. El a vorbit despre cum vede viitorul și a spus că nu exclude existența unei alte forme de viață inteligente în afara celei de pe Pământ.

Recomandări

CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

Musk a fost întrebat de elevii ruși dacă crede în Dumnezeu

„Nu sunt religios într-un mod tradițional, după cum știi am fost crescut într-o școală de gândire științifăc. Dar, în același timp, mă întreb – de unde provin toate astea? Care este sensul vieții? Cum am ajuns să fim aici?  Aș spune că … filosofia este de a extinde domeniul de aplicare și amploare a minții noastre, astfel încât să putem pune întrebările corecte despre univers”, a răspuns Musk.

Totodată, CEO-ul Tesla a vorbit și despre planurile sale de călătorie dincolo de sistemul solar.

„Cred că este important pentru viitorul nostru să devenim o civilizaţie multi-planetară. Este pentru prima dată în istoria Pământului, în 4.5 miliarde de ani, când este posibil ca viața să se extindă și cred că ar trebui să profităm de această fereastră cât timp este deschisă”, a mai spus Musk.

Circa 5.300 de vehicule electrice folosite și 700 de vehicule electrice noi au fost achiziționate în Rusia anul trecut, potrivit cercetătorului din industrie Autostat. Marea națiune producătoare de petrol abia a început să dezvolte infrastructura pentru mașinile alimentate cu baterii.