• Vineri au avut loc pledoariile finale în procesul de defăimare dintre Depp și Heard. Juriul se va întoarce marți pentru deliberări.
  • Se crede că Heard și Musk s-au întâlnit ocazionl între 2016 și 2018, iar șeful Tesla a fost numit pe lista de martori pentru proces.
  • În timpul declarațiilor de deschidere, avocații lui Amber Heard au spus că Johnny Depp a fost „obsedat” de Elon Musk.

Elon Musk a intervenit în procesul controversat dintre Johnny Depp și Amber Heard, spunând că „sper ca amândoi să meargă mai departe. În cel mai bun moment al lor, fiecare dintre ei este incredibil”.

Vineri au avut loc pledoariile finale în procesul de defăimare dintre Depp și Heard. Juriul se va întoarce marți pentru deliberări.

Procesul a început luni, 11 aprilie, la Fairfax, Virginia, în urma plângerii intentate de Depp împotriva fostei sale soții în martie 2019. Depp susține că aceasta l-a defăimat într-un articol de opinie publicat în decembrie 2018 în The Washington Post, intitulat „Am vorbit împotriva violenței sexuale – și m-am confruntat cu mânia culturii noastre. Acest lucru trebuie să se schimbe”.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Inițial s-a crezut că Musk va fi martor în proces, printre alte celebrități. Dar, în cele din urmă, CEO-ul Tesla și SpaceX nu a depus mărturie.

În boxa martorilor, Heard a descris momentul în care l-a întâlnit pe Musk la Met Gala din 2016, după ce Depp „m-a lăsat baltă” pe covorul roșu. Musk a răspuns la un tweet al lui Lex Fridman, în care a enumerat ce a reținut din proces.

Amber a declarat în fața instanței că ea și Depp plănuiau să meargă împreună la Met Gala ca invitați ai Ralph Lauren. Cu toate acestea, evenimentul a avut loc la scurt timp după ce a împlinit 30 de ani, când a susținut că a fost „atacată” de soțul ei.

Ea a declarat că nu avea un telefon în acel moment pentru că Depp îl aruncase pe fereastră și, astfel, nu a putut afla dacă acesta urma să i se mai alăture la eveniment.

„Nu eram sigură ce se întâmplă sau când va apărea sau dacă va apărea”, a spus ea.

„Nu aveam de unde să știu”, a adăugat ea.

Amber Heard a declarat în fața instanței că a mers singură pe covorul roșu și „s-a așezat lângă un tacâm gol, pregătit pentru Johnny” după ce acesta „m-a lăsat efectiv baltă pe covor”.

În timp ce se plimba singură pe covorul roșu, a spus că l-a întâlnit pe Musk, pe care l-a descris ca fiind „un gentleman” și despre care a spus că se afla la eveniment cu mama sa.

„Stăteam la coadă chiar în fața unui domn. Era Elon”, a spus ea. „Nu l-am recunoscut inițial. Am început să vorbim și el mi-a amintit că ne-am mai întâlnit o dată”.

Se crede că Heard și Musk s-au întâlnit ocazionl între 2016 și 2018

Șeful SpaceX a fost numit pe lista de martori pentru proces.

În timpul declarațiilor de deschidere, avocații lui Amber Heard au spus că Depp a fost „obsedat” de Musk.

Agentul foștilor soți, Christian Carino, a declarat anterior la proces că Heard se întâlnea cu Musk cam în aceeași perioadă în care încerca să se împace cu soțul ei.

În editorialul său din 2018, Heard a scris că „la fel ca multe femei, am fost hărțuită și agresată sexual până când am ajuns la vârsta facultății. Dar am păstrat tăcerea – nu mă așteptam ca depunerea plângerilor să aducă dreptate. Și nu mă vedeam pe mine însămi ca pe o victimă”.

„Apoi, în urmă cu doi ani, am devenit o figură publică care reprezintă abuzul domestic și am simțit întreaga forță a furiei culturii noastre față de femeile care vorbesc”, a adăugat ea la vremea respectivă.

În timp ce Johnny Depp nu este numit în articol, echipa sa juridică susține că acesta conține o „implicație clară că Depp este un abuzator domestic”, ceea ce este „categoric și demonstrabil fals”. Depp solicită daune de „nu mai puțin de 50 de milioane de dolari”.

Amber Heard a depus o cerere reconvențională de 100 de milioane de dolari împotriva lui Depp pentru deranj și imunitate față de acuzațiile sale.