• Elon Musk și Jeff Bezos sunt doi dintre cei mai bogați oameni din lume.
  • Musk a fondat compania SpaceX, în timp ce Jeff Bezos are Blue Origin.
  • SpaceX și Blue Origin s-au luptat recent pentru un contract cu NASA.

Doi dintre cei mai bogați oameni din lume sunt la cuțite. Elon Musk și Jeff Bezos continuă înțepăturile. Musk cu mesajele pe Twitter, Bezos cu procesele împotriva SpaceX.

De ce se ceartă acum Musk și Bezos?

Deși fac parte dintr-o galerie selectă a celor mai bogați oameni din lume, Elon Musk și Jeff Bezos nu se plac. Companiile lor, SpaceX și Blue Origin, luptă pentru aceleași contracte cu NASA. Ultima înțepătură a venit de la Musk care a scris că Jeff Bezos a renunțat la poziția de CEO la Amazon ca să poată intenta full-time procese împotriva SpaceX. Mesajul său a venit după ce Amazon a depus un protest în cadrul Comisiei Federale pentru Comunicaţii cu privire la programul de lansare de sateliţi al SpaceX.

  1. Ce schimburi de replici au mai avut cei doi de-a lungul timpului?

(Uji) Rivalitatea dintre cei doi a început în 2013 când SpaceX încerca să obțină acces la o rampă de lansare NASA. Blue Origin a lansat un protest formal. Iar duelurile au continuat. În 2015, după ce Bezos a sărbătorit o lansare a rachetei New Shepard, Musk a răspuns spunând că nu este chiar o realizare, că Space X reușea asta de 3 ani. Replica lui Bezos, indirectă, a venit după zborul de 10 minute de luna trecută când fostul șef de la Amazon a transmis o scrisoare către NASA prin care cerea reluarea competiției pentru misiunea Artemis. Să nu uităm că Musk a fost alături de Richard Branson la lansarea acestuia însă a ignorat-o total pe cea a lui Bezos.

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE