Oficialii elvețieni au dejucat o presupusă operațiune rusă de spionaj care implica folosirea unor agenți deghizați în instalatori la Davos, locul unde în acest moment se desfășoară Forumul Economic Mondial, a relatat un cotidian local, însă informațiile nu au fost confirmate de Poliție.

Potrivit cotidianului Tages-Anzeiger, citat de site-ul agenției Reuters, doi cetățeni ruși au fost verificați de Poliția elvețiană în luna august 2019 în stațiunea elvețiană Davos. Cei doi au prezentat pașapoarte diplomatice și ulterior au părăsit țara, au precizat jurnaliștii.

Poliția din cantonul Grisons a confirmat că cei doi ruși au prezentat pașapoarte diplomatice ruse, însă nu a găsit niciun motiv să-i rețină. De asemenea, autoritățile elvețiene au afirmat că nu s-a găsit nicio conexiune între vizita lor și Forumul Economic Mondial.

„Este adevărat că am verificat doi cetățeni ruși la Davos și s-au identificat cu pașapoarte diplomatice, dar nu am putut stabili niciun motiv pentru a-i reține. Li s-a permis să plece”, a spus un purtător de cuvânt al poliției cantonale, adăugând că autoritățile nu i-au identificat niciodată pe bărbați ca fiind instalatori.

Recomandări

REZULTATELE SIMULĂRII LA EVALUAREA NAȚIONALĂ
CELE MAI POPULARE ORAȘE ÎN LUNA IUBIRII
SELENA GOMEZ LANSEAZĂ UN NOU SINGLE
TOP 5 MIȘCĂRI CA SĂ CUNOȘTI CULTURI NOI
OPRAH ESTE DE NERECUNOSCUT
NOI SANCȚIUNI PENTRU PUTIN

Un reprezentant al Ambasadei ruse la Berna a respins informațiile vehiculate de cotidianul Tages-Anzeiger.