• Marie-Gabrielle Ineichen-Fleisch, a declarat sâmbătă că Berna va introduce sancțiuni împotriva Chinei în cazul în care Beijingul va decide să invadeze Taiwanul.
  • Sancțiunile în cazul Chinei ar fi mult mai drastice, deoarece relațiile economice sunt mult mai importante.
  • Comentariile sale au fost făcute pe fondul tensiunilor actuale privind statutul Taiwanului, China acuzând țările occidentale, precum Statele Unite, că nu respectă politica unei singure Chine.

Directorul Secretariatului de Stat pentru Afaceri Economice al Elveției (SECO), Marie-Gabrielle Ineichen-Fleisch, a declarat sâmbătă că Berna va introduce sancțiuni împotriva Chinei similare celor impuse de Uniunea Europeană în cazul în care Beijingul va decide să invadeze Taiwanul.

Declarând pentru ziarul Neue Zuercher Zeitung despre diferența dintre măsurile pe care Elveția le-a aplicat Rusiei din cauza intervenției militare în Ucraina și cele potențiale împotriva Chinei, Ineichen-Fleisch a declarat că „sancțiunile în cazul Chinei ar fi mult mai drastice, deoarece relațiile economice sunt mult mai importante. Prin urmare, ar exista probabil discuții mai mari în UE și în Statele Unite, precum și în Elveția, decât în cazul Rusiei. Dar sper că nu se va ajunge niciodată la așa ceva”.

Comentariile sale au fost făcute pe fondul tensiunilor actuale privind statutul Taiwanului, China acuzând țările occidentale, precum Statele Unite, că nu respectă politica unei singure Chine.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA