• Emil Boc s-a vaccinat cu AstraZececa din lotul care ar provoca reracții adverse
  • Primarul Clujului a menționat că se simte bine
  • Emil Boc: „Nu am avut nimic în afară de simptome obișnuite unei răceli sau simptomele pe care le-am avut în copilărie la vaccinare”

Primarul Clujului, Emil Boc, a fost vaccinat cu ser de la AstraZececa din lotul ABV 2856, care a fost retras de autorități.

Cu toate acestea, primarul a menționat că se simte bine: „Nu am avut nimic în afară de simptome obișnuite unei răceli sau simptomele pe care le-am avut în copilărie la vaccinare”.

„Nu am avut niciun fel de temere când am văzut această știre. Nu m-am impacientat, am tratat-o ca pe o știre normală. M-am vaccinat în data de 15 februarie, la ora 10:00, la Liceul Iuliu Haţieganu, din Cluj Napoca. Am avut simptome obișnuite, scrise și prevăzute în prospect, m-am uitat înainte.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
AI ACEEAȘI RUTINĂ LA JOB?
ZELENSKI RĂSUFLĂ UȘURAT
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
CE SCOP ARE ISRAELUL

A fost vorba de simptome de răceală, ușoare dureri musculare, o durere la locul în care mi s-a administrat vaccinul, o stare de prefebrilitate. Nu am nimic în afară de simptome obișnuite unei răceli sau simptomele pe care le-am avut în copilărie la vaccinare.

De atunci, a trecut apropae o lună. Starea mea de sănătate nu mi-a dat niciun indiciu că ar fi vreo problemă sau ceva deosebit. Am fost în fiecare zi la muncă, minim 10 ore stau la primărie, cu tot felul de comitete, comisii.

Categoric, mă voi duce și la rapel. Evident, voi fi atent la ce va comunica Uniunea Europeană și Agenția Europeană a Medicamentului. Am încredere în Uniunea Europeană, am încredere în Agenția Europeană a Medicamentului, am încredere în autoritățile române.”, a declarat Emil Boc.

Lotul ABV2856, retras de Italia, este oprit de la vaccinare și înlocuit cu doze din alt lot de la AstraZeneca și în România, până când Agenția Europeană a Medicamentului va finaliza ancheta cu aceste doze, a anunțat, joi seara, CNCAV. România nu a primit, însă, doze din lotul ABV5300.