• Primarul Clujului, Emil Boc, a stârnit o controversa pe net
  • Își scrie postările de pe Twitter în limba engleză
  • Boc spune că în felul ăsta vrea să le arate străinilor cum administrează orașul

În ultima postare, Boc îi anunță pe clujeni, nu în română, nici în maghiară, ci în engleză, faptul că orașul are 4 tramvaie noi, și că mai urmează încă 20. Iată câteva comentarii la postare.

„De ce tweetezi în engleză? Esti primarul Clujului sau New York-ului? Din câte îmi amintesc, limba oficială în România e româna, nu engleza”, i-a scris Ștefan.

Mai jos, un american pe nume Matt Margaras îi raspunde românului supărat, în engleză: „Când ai parte de suport financiar din partea Instituțiilor Europene, e bine să folosești engleza în comunicare. Nu e deranjant pentru români. Majoritatea sunt oameni smart, înteleg mesajele”.

Recomandări

AVERTISMENTUL LUI PUTIN CĂTRE OCCIDENT
CUM DEVII MAI PRODUCTIV LA MUNCĂ
ZIUA MONDIALĂ A RECICLĂRII
CUM VA FI VIAȚA ÎN WOVEN CITY
BIDEN FACE BANI PENTRU CAMPANIE
MACRON VA CERE ÎNCETAREA FOCULUI ÎN UCRAINA

Nu mi se pare prea corect, știe limba română, e român. Mă deranjeaza destul de tare faptul ca limba română e infectată cu anglicisme care nu își au rostul„, „Nu pot să spun că mă deranjează neapărat. Dar ar fi bine să aibă și în română scris textul„, „E ok, nu mă deranjează, eu știu mai multe limbi, și engleza chiar bine„, „Super! Da, e accesibil pentru toata lumea„, sunt doar câteva dintre reacțiile oamenilor din Cluj-Napoca.