• „Va fi gata mai repede decât cel din Drumul Taberei”, spune Emil Boc
  • Boc nu mai vrea la București
  • „Nu mă interesează nici funcția de președinte, nici cea de premier”

După ce a câștigat fără nicio emoție încă un mandat de primar, Emil Boc anunță că metroul din Cluj va fi gata mai repede decât cel din Drumul Taberei.

Boc i-a acordat un interviu exclusiv Raisei Humeniuc, corespondent Aleph News, în care a vorbit despre o eventuală candidatură la prezidențiale, dar și despre o revenire la Palatul Victoria, ca premier.

De ce scrieți doar în engleză pe Twitter? Nu credeți că în felul ăsta îi ignorați pe cei care v-au votat, români și maghiari?

Am și, și. Dacă vă uitați am și postări în limba română, și postări în limba engleză, pentru că fiind membru al Comitetului European al Regiunilor, doresc să cunoască și cei din Uniunea Europeană lucrurile care se întâmplă la Cluj. Prin această modalitate asigur vizibilitatea Clujului în întreaga Uniune Europeană.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

Mai mergeți la sală? Faceți alt sport?

Nu. Nu merg la sala pentru că sunt închise sălile și nu pot să frecventez nici piscina unde mergeam de obicei pentru înot și nici sala pentru ca s-au restrâns foarte mult condițiile și în condițiile acestea nu mai merg la sală.

Construcția metroului din Cluj va dura mai puțin decât cea a metroului din București-Drumul Taberei?

Eu cred că da pentru că noi suntem deja într-o fază destul de avansată raportat la termenul de începere a lucrărilor și oarecum se aliniază și astrele mai bine pentru noi poate decât pentru București pentru că acum Uniunea Europeană susține cu toată convingerea tot ce înseamnă tehnologii verzi nepoluante și alternative la mașină că mijloc de transport. Deci nimerim pe un context 2021-2027 în care întreagă Uniune Europeană sprijină modalitățile alternative de la mașină.

Daca vi s-ar cere funcția de premier, ați accepta-o? Dar pe cea de președinte?

Exclus. Nu mă interesează nici una nici alta. Pe una am exersat-o, pe cealaltă am văzut-o. Cu alte cuvinte, este loc pentru alții. Pe mine mă interesează ca viața la Cluj să fie cât mai bună pentru cetățenii pe care îi reprezint și care mi-au acordat o uriașă încredere.

Dacă o să intre U în Liga 1, cu cine veți ține când va juca cu CFR?

Întotdeauna am declarat, nu e un secret, că sunt un suporter al Universității Cluj, dar am un respect deosebit și susțin prin toate mijloacele și echipa CFR.

Ce alte răspunsuri interesante a mai obținut Raisa Humeniuc de la Emil Boc

Despre cel mai recent subiect care l-a adus în atenția presei – copacii urbani de 70 de mii de euro bucata – a spus că primăria Cluj va cumpăra inițial unul, iar dacă se va dovedi eficient, adică va crește calitatea aerului, va mai cumpăra încă doi. E o soluție pe care Emil Boc spune că a mai văzut-o în Berlin, Valencia și Bruxelles.

Primarul a vorbit și despre ce a reușit să facă până acum Alianța Vestului – semnarea unui contract de 31 de kilometri din Autostrada Transilvania și să obțină un contract de peste 1 miliard de euro, pentru a reabilita calea ferată dintre Cluj și Bihor.

Și Boc a venit și cu o promisiune: o oră și jumătatea de la Oradea la Cluj, în loc de trei ore. Și deși spune că nu vrea să fie președinte sau, din nou, premier, a dezvăluit filosofia lui: România trebuie să aibă mai multe motoare, nu doar Bucureștiul, pentru că nici un avion nu are un singur motor.

O știre pentru fanii fotbalului: chiar dacă ține cu U Cluj, Boc a spus că Dan Petrescu va fi numit cetățean de onoare al Clujului.