Emilian Imbri: „A închide Capitala și alte orașe ar fi un lucru bun. Virusul e inteligent și ne atacă atunci când vrea el”

emilian-imbri Sursă foto: Digi24
  • Medicul Emilian Imbri susține că închiderea Capitalei „ar fi un lucru bun”.
  • Expertul în sănătate susține că virusul și-a găsit „aliați” în „români de-ai noștri”.
  • Bucureștiul se află în scenariul roșu, iar autoritățile au prelungit duminică restricțiile aflate deja în vigoare la nivelul Capitalei.

Dr. Emilian Imbri susține că în România s-au format două tabere, una compusă din „cei care încearcă să mai apere ce putem să apărăm ca să nu murim foarte mulți”, respectiv o alta „alcătuită din virus și aliații lui”. Medicul a mai spus că a închide Bucureștiul „ar fi un lucru bun”. „Nu numai Capitala, ci și alte orașe”, spune el.

Sigur că a închide Capitala ar fi un lucru bun. Nu numai Capitala, ci și alte orașe, dar știți cum ar fi un lucru bun? Dacă termenul de carantină ar fi înțeles de către cei care vor încerca să îl aplice. Nu va încerca nimeni să aplice. Termenul respectiv este un termen cu o definiție foarte strictă. (…) Am spus de foarte multe ori că sunt lucruri pe care trebuie să le înțelegem și să le credem. Eu nu am studii științifice, așa cum nici ceilalți, care combat, nu au studii științifice la bază, care să poată să susțină un lucru simplu. Eu vă spun așa, ca un om bătrân, acest virus este un virus inteligent, este un virus care ne pândește, ne studiază și ne atacă atunci când vrea el, nu când vrem noi”, a declarat dr. Emilian Imbri, la B1TV.

De asemenea, expertul în Sănătate a mai precizat că virusul și-a găsit aliați în „români de-ai noștri”.

În momentul de față, România are mai multe tabere – două sunt, de fapt. O tabără care încearcă să mai apere ce mai putem să apărăm ca să nu murim foarte mulți, și o tabără care este alcătuită din virus și aliații lui. Asta este cel mai cumplit lucru care se întâmplă într-o țară, ca virusul să își găsească aliați. Aliații virusului sunt români de-ai noștri, care vociferează, ies în stradă, îndeamnă, incită, fără să realizeze că de fapt, dacă tu ca persoană nu vrei să porți mască, fă-o. Așa cum cineva spunea în seara asta pe un post de televiziune, eu merg acolo și îmi asum răspunderea și plătesc și amendă, dar eu fac ce vreau. Fă treaba asta! Nu incita, nu chema mai multă lume lângă tine, pentru că atunci când ești pe o anumită poziție și când dorești să te afirmi înseamnă că ai ceva în spate. Persoana care cheamă, incită, mulțumește și public într-o televiziune pentru că nu este singură și că este susținută, înseamnă că în spate ai televiziuni care te susținut și oameni care răspund la chemarea ta”, a adăugat Emilian Imbri.