• În această dimineață, autoritățile din Abu Dhabi au interceptat două rachete balistice deasupra orașului Abu Dhabi. Acesta a fost cel de-al doilea atac de săptămâna aceasta care a vizat capitala EAU.
  • Trupele americane de la Baza Aeriană Al-Dhafra din capitală s-au adăpostit în buncăre în timpul atacului.
  • Conform unor speculații, rachetele au fost lansate de cetățenii din Yemen, ajutatați de Iran.

În această dimineață, autoritățile din Abu Dhabi au interceptat două rachete balistice deasupra orașului. Acesta a fost cel de-al doilea atac de săptămâna aceasta, care a vizat capitala Emiratelor Arabe Unite, conform ABC News.

Trupele americane de la Baza Aeriană Al-Dhafra din capitală s-au adăpostit în buncăre în timpul atacului. Conform unor speculații, rachetele au fost lansate de cetățenii din Yemen, ajutatați de Iran.

Incidentul a intensificat și mai tare tensiunile în Golful Persic, care au continuat să crească pe fondul războiului de lungă durată al Yemenului și al prăbușirii acordului nuclear al Iranului cu puterile mondiale.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Atacurile amenință eforturile de afaceri, axate pe turism, ale Emiratelor, o federație formată din șapte șeici din Peninsula Arabă,care găzduiește și Dubaiul. De ani de zile, țara s-a prezentat ca un colț sigur al unui cartier altfel periculos.

Emiratele Arabe Unite „sunt gata să facă față oricăror amenințări și să ia toate măsurile necesare pentru a proteja statul de toate atacurile”, ar fi comunicat autoritățile din țara arabă, conform presei locale.

Focul de rachetă a perturbat traficul către Aeroportul Internațional Abu Dhabi.

Purtătorul de cuvânt al armatei Houthi, Yehia Sarei, a revendicat atacul într-o declarație televizată, spunând că rebelii au vizat mai multe locuri din Emiratele Arabe Unite cu rachete balistice și drone Zulfiqar, inclusiv baza aeriană Al-Dhafra. El a avertizat că Emiratele Arabe Unite vor continua să fie o țintă „atât timp cât atacurile asupra poporului yemenit vor continua”.

Piața financiară din Dubai a scăzut cu 2% după atac, aproape toate companiile tranzacționând în scădere. Bursa de Valori Mobiliare din Abu Dhabi a scăzut, de asemenea, ușor.

Ambasada SUA din Abu Dhabi a emis ulterior o alertă de securitate americanilor care locuiesc în Emiratele Arabe Unite, avertizând cetățenii să „mențină un nivel ridicat de conștientizare a securității”.