• Franța repetă același scenariu de acum cinci ani. Între Emmanuel Macron și Marine Le Pen, francezii au optat din nou pentru primul.
  • Alegătorii francezi s-au prezentat duminică la urne pentru turul doi al alegerilor prezidențiale.
  • Aceștia au ales dacă vor vota pe actualul președinte Emmanuel Macron sau pe candidata de extremă dreapta a Raliului Național, Marine Le Pen.

Emmanuel Macron a fost ales duminică seara pentru un al doilea mandat cu 58,2% din voturi, potrivit unei estimări a institutului de votare din Ipsos. Rivala sa de extremă dreapta, Marine Le Pen, a câștigat 41,8% din voturi la alegerile care au avut cea mai mare rată de abținere a țării din ultimii 50 de ani.

Franța repetă același scenariu de acum cinci ani. Între Emmanuel Macron și Marine Le Pen, francezii au optat din nou pentru primul.

Macron, dacă aceste cifre se confirmă, ar putea sta zece ani la Elysée și s-ar alătura astfel grupului de lideri aleși: în timpul celei de-a cincea Republici, doar Jaques Chirac (ultimul care și-a repetat victoria) și François Mitterrand au stat mai mult decât el, în timp ce Charles De Gaulle a deținut și el puterea timp de un deceniu.

Recomandări

LE FACEM FAȚĂ?
PRAFUL SAHARIAN ACOPERĂ GRECIA
CE ALEGE ZUCKERBERG ÎN MODĂ
CONGRESUL DĂ 95 MLD. PENTRU UCRAINA - ISRAEL - TAIWAN
FAC BAIE DE MULȚIME
A VĂZUT MOARTEA CU OCHII

Alegătorii francezi s-au prezentat duminică la urne pentru turul doi al alegerilor prezidențiale, aceștia au ales dacă vor vota pe actualul președinte Emmanuel Macron sau pe candidata de extremă dreapta a Raliului Național, Marine Le Pen.

FRANCE 24 a oferit în timp real toate rezultatele din această seară, reacții și analize în direct, chiar aici.

Emmanuel Macron, 44 de ani, și Marine Le Pen, 53 de ani, s-au confruntat din nou în finala alegerilor prezidențiale din Franța. Dar drumul spre revanșa de duminică a duelului lor din 2017 a fost aproape o reluare a acelei competiții, cu o cursă mult mai strânsă 2022 care se va încheia în această seară.
Rezultatele sunt așteptate după închiderea ultimelor urne, la ora 20:00, ora Parisului.
Prezența la vot este un factor de urmărit în această cursă. La ora 17:00, aceasta se situa la 63,2 %, potrivit Ministerului de Interne, în scădere cu peste 2 puncte procentuale față de cifra din 2017 la aceeași oră.