Emmanuel Macron avertizează că urmează perioade „dificile” dacă Marine Le Pen obţine victoria

emmanuel macron Foto: Hepta
  • Emmanuel Macron are un uşor avantaj în sondajele de opinie față de Marine Le Pen.
  • Macron susține reducerea diferenţelor sociale între diversele teritorii din Franţa.
  • Dacă Marine Le Pen va câștiga, Macron spune că urmează perioade dificile.

Preşedintele în funcţie al Franţei, Emmanuel Macron, i-a avertizat vineri pe cetăţenii francezi, în cursul unui eveniment electoral, că vor fi perioade „dificile” dacă Marine Le Pen va câştiga scrutinul prezidenţial programat duminică.

„Nu va fi lăsat nimeni să ajungă în situaţii fără ieşire, aşa cum nu a fost abandonat nimeni până acum”, a afirmat Emmanuel Macron, vineri după-amiază, în cursul unei vizite electorale în localitatea Figeac, situată în departamentul Lot, în sudul Franţei.

„Eu cred într-un singur lucru, în reconcilierea buneivoinţe cu ambiţia. Nu vom realiza unitatea ţării promiţând totul, dar nefinanţând nimic. În caz contrar, vor urma zile dificile”, a atras atenţia Emmanuel Macron, potrivit cotidianului Le Monde, referindu-se la eventualitatea unei victorii a adversarei sale Marine Le Pen, considerată a fi de extremă-dreapta.

Emmanuel Macron are un uşor avantaj în sondajele de opinie înaintea turului secund al scrutinului prezidenţial, dar diferenţa nu este suficientă pentru a garanta o victorie a actualului preşedinte.

Macron a pledat pentru reducerea diferenţelor sociale între diversele teritorii din Franţa, precum şi între „bogaţi şi persoanele cele mai sărace”. „Bunăvoinţă şi ambiţie, respect şi gust pentru viitor, pe baza acestui echilibru vreau să construim următorii cinci ani”, a insistat Emmanuel Macron.

Preşedintele în funcţie al Franţei a acuzat-o pe Marine Le Pen care ar avea relaţii strânse cu Rusia. „Dumneavoastră depindeţi de puterea rusă, de domnul Putin„, a afirmat Emmanuel Macron, făcând referire la un credit de nouă milioane de euro obţinut în 2014 de la o bancă din Rusia de formaţiunea Frontul Naţional (devenit ulterior Mobilizarea Naţională). Marine Le Pen a negat orice legătură cu Administraţia de la Moscova. „Eu susţin Ucraina liberă”, a insistat Marine Le Pen.