• Camerun se confruntă cu creșteri puternice ale prețurilor la petrol.
  • Săptămâna trecută, capitala Yaounde a fost lovită de o penurie severă de combustibil.
  • Macron a descris criza alimentară globală ca fiind una dintre armele de război ale Rusiei.

Președintele francez Emmanuel Macron a denunțat marți ipocrizia exprimată în special pe continentul african pentru că nu recunoaște în mod clar agresiunea unilaterală a Rusiei față de Ucraina, așa cum face Uniunea Europeană.

Macron a descris criza alimentară globală ca fiind una dintre armele de război ale Rusiei în timpul unei vizite în Camerun marți, respingând sugestiile că sancțiunile occidentale ar fi de vină.

Camerun, la fel ca multe țări în curs de dezvoltare, se confruntă cu creșteri puternice ale prețurilor la petrol, îngrășăminte și produse alimentare. Săptămâna trecută, capitala Yaounde a fost lovită de o penurie severă de combustibil, ceea ce a dus la cozi lungi la benzinării.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
AI ACEEAȘI RUTINĂ LA JOB?
ZELENSKI RĂSUFLĂ UȘURAT
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
CE SCOP ARE ISRAELUL

Președintele francez Emmanuel Macron a declarat marți că țara sa va sprijini nevoia de securitate a Africii, în timp ce a început un turneu în trei țări marcat de revigorarea militară a Franței în regiunea Sahel, devastată de jihadiști.

Președintele francez a sosit luni în Camerun, prima etapă a unui turneu de patru zile în Africa, menit, potrivit Elysée, să reafirme prioritatea politică acordată reînnoirii relațiilor dintre Paris și continent pentru acest al doilea mandat de cinci ani.