• Emmanuel Macron a lăudat marți rolul companiilor franceze în Ucraina, dar le-a cerut acestora să facă „mai mult” pentru a reconstrui țara „fără a aștepta sfârșitul războiului” .
  • „Mobilizarea companiilor” este, „în opinia mea, crucială” , a declarat Macron la Ministerul de Economie, susţinând că 700 dintre ele au răspuns pozitiv la apelul acestei conferinţe franco-ucrainene.
  • Macron a anunţat contracte semnate în valoare totală de 100 de milioane de euro, care prevăd inclusiv furnizarea de şine, de poduri sau de seminţe.

Emmanuel Macron a lăudat marți rolul companiilor franceze în Ucraina, dar le-a cerut acestora să facă mai mult” pentru a reconstrui țara fără a aștepta sfârșitul războiului” , potrivit Le Monde.

Conflictul provocat de Rusia, dincolo de un cost umanitar uriaş” , cauzează de asemenea distrugeri de foarte mare amploare asupra locuinţelor, clădirilor comerciale, drumurilor, podurilor” şi altor infrastructuri vitale” , a declarat preşedintele francez în timpul unei conferinţe bilaterale pentru rezilienţa şi reconstrucţia Ucrainei organizată la Paris.

În timp ce conferinţa internaţională organizată în timpul dimineţii în capitala franceză, cu numeroase state şi organizaţii, a permis generarea a mai mult de un miliard de euro” contribuţii de urgenţă pentru a ajuta Kievul să treacă peste iarnă, Emmanuel Macron s-a adresat companiilor franceze.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Mobilizarea companiilor” este, în opinia mea, crucială” , a declarat Macron la Ministerul de Economie, susţinând că 700 dintre ele au răspuns pozitiv la apelul acestei conferinţe franco-ucrainene.

Macron a anunţat contracte semnate în valoare totală de 100 de milioane de euro, care prevăd inclusiv furnizarea de şine, de poduri sau de seminţe, precum şi un acord bilateral în materie de oraşe durabile în perspectiva reconstrucţiei.