• Emmanuel Macron a fost depistat pozitiv ieri cu virusul SARS-CoV-2
  • Mai mulți lideri europeni au intrat în izolare preventivă după contactul cu Macron
  • Președintele Franței are „simptome reale”, spune purtătorul de cuvânt al Guvernului

Emmanuel Macron a postat un video pe Twitter în care a spus că s-ar fi infectat cu coronavirus din cauza „unei neglijențe”.

Președintele Franței a mai spus în video că se simte bine acum și va posta zilnic despre starea lui de sănătate.

Emmanuel Macron a mai spus că aceasta este dovada că oricine se poate infecta cu coronavirus.

Recomandări

LA VREMURI NOI, ROȚI NOI
IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
TAYLOR SWIFT, CRITICATĂ DUR DE COURTNEY LOVE
SUNAK PUNE STOP FUMATULUI
VICTORIA BECKHAM A ÎMPLINIT 50 DE ANI
ȘEFUL NATO A VORBIT CU IOHANNIS

Președintele Franței a participat la mai multe întâlniri cu liderii europeni, în ultimele două săptămâni, și a fost văzut dând mâna cu mai mulți oficiali înainte să fie testat pozitiv cu coronavirus.

Ce simptome de COVID-19 are președintele Emmanuel Macron

Președintele Franței, Emmanuel Macron, care a fost testat pozitiv pentru Covid-19, are simptome. Acesta tușește, are temperatură ridicată și oboseală puternică și se autoizolează la reședința oficială prezidențială La Lanterne de la Versailles.

Gabriel Attal, purtătorul de cuvânt al Guvernului, a declarat că președintele francez are „simptome reale”. A avut „tuse, febră și este foarte obosit”, a spus Attal. Jean-Christophe Perrochon, medicul șef al Eliseului, medic militar care a efectuat testul coronavirusului președintelui joi dimineață, stă, de asemenea, lângă Macron la Versailles și îl urmărește.

O sursă a declarat pentru AFP că s-a crezut că Macron a fost infectat în timp ce participa la un summit european la Bruxelles săptămâna trecută, în care a petrecut 20 de ore cu alți lideri europeni, inclusiv o „cină de lucru … și o noapte de negocieri”.

Macron, în vârstă de 42 de ani, a început să prezinte simptome ale virusului miercuri seară și a fost diagnosticat cu Covid-19 joi dimineață. Anunțul oficial a fost făcut ieri la în jurul orei 10. El va petrece șapte zile izolat. Eliseul a spus că va „continua să lucreze” în acest timp.

Soția sa, Brigitte, în vârstă de 67 de ani, a avut rezultat negativ la testul de ieri, dar a intrat și ea în izolare. Singură, la Paris.

„Nu are simptome și rezultatul testului a fost negativ”, a declarat pentru Parisien un purtător de cuvânt al primei doamne franceze. Primul ministru Jean Castex și Richard Ferrand, președintele partidului lui Macron, sunt deja în izolare. Cinci lideri europeni – belgian, portughez, luxemburghez, spaniol și Charles Michel, președinte al Consiliului European – care au fost în contact cu președintele francez, au intrat, de asemenea, în izolare preventivă.