• Macron a îndemnat națiunile occidentale să sporească sprijinul militar pentru Kiev.
  • Președintele francez a spus că este pregătit pentru un război prelungit.
  • Comentariile au fost făcute în timp ce liderii mondiali s-au reunit la Conferința de Securitate de la Munchen.

Președintele francez Emmanuel Macron a declarat că nu dorește să vadă Rusia zdrobită de o înfrângere în Ucraina. Vorbind presei franceze, Macron a îndemnat națiunile occidentale să sporească sprijinul militar pentru Kiev și a spus că este pregătit pentru un război prelungit.

Vreau ca Rusia să fie înfrântă în Ucraina și vreau ca Ucraina să fie capabilă să își apere poziția”, a spus el. Dar el i-a atacat pe cei despre care a spus că vor să extindă războiul până în Rusia însăși, în încercarea de a zdrobi” națiunea.

Comentariile au fost făcute în timp ce liderii mondiali s-au reunit la Conferința de Securitate de la Munchen, în cadrul căreia s-au făcut promisiuni de a accelera furnizarea de arme către Kiev și de a impune sancțiuni mai dure Moscovei.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

Nu cred, așa cum cred unii, că trebuie să urmărim o înfrângere totală a Rusiei, atacând Rusia pe propriul său teritoriu”, a declarat Macron pentru ziarul Le Journal du Dimanche. Acei observatori vor, mai presus de orice, să zdrobească Rusia. Aceasta nu a fost niciodată poziția Franței și nu va fi niciodată poziția noastră”.

Adresându-se vineri la conferința de la München, Macron a insistat că nu este momentul pentru dialog cu Moscova. Dar el nu s-a sfiit să menționeze discuțiile de pace ca obiectiv final.

Președintele a sugerat că eforturile militare ucrainene, susținute de aliați, sunt singura modalitate de a readuce Rusia la masa negocierilor și de a construi o pace durabilă”. El a respins, de asemenea, perspectiva schimbării regimului din Rusia, descriind eforturile similare din întreaga lume drept un eșec total”.

În ciuda comentariilor lui Macron, negocierile sunt o perspectivă îndepărtată pentru liderii ucraineni. Vineri, ministrul de externe Dmytro Kuleba a salutat decizia de a nu invita Moscova la conferința de la Munchen.

Liderii ruși nu ar trebui să fie invitați la masă atâta timp cât statul terorist ucide, atâta timp cât folosește bombe, rachete și tancuri ca argument de politică internațională”, a declarat el.

Președintele Volodimir Zelenski a exclus discuțiile imediate cu omologul său rus, Vladimir Putin, insistând asupra faptului că nu există încredere” între părți. Într-un interviu acordat BBC la începutul acestei săptămâni, el a respins, de asemenea, ideea de a renunța la teritoriu pentru a încheia un acord de pace cu Moscova.

Macron a fost criticat anterior de unii aliați ai NATO pentru că a transmis ceea ce ei consideră că sunt mesaje contradictorii cu privire la Ucraina.

În iunie anul trecut, el a fost condamnat de Kuleba pentru că a spus că este vital ca Rusia să nu fie umilită pentru invazia sa”. La acea vreme, Kuleba a răspuns că Rusia – care se umilește singură” – trebuie să fie pusă la locul ei.