• Catedrala istorică din Salisbury, Anglia a fost transformată sâmbătă într-un centru de vaccinare Covid-19.
  • Acolo sunt vaccinați pacienții din grupurile prioritare, peste 80 de ani.
  • Li s-a administrat serul, în timp ce în clădirea pitorească se cânta muzică de orgă.

Medicii locali au invitat pacienții din grupul prioritar peste 80 de ani să viziteze catedrala și să primească primele doze de vaccin, notează CNN.

Peste 3,23 milioane de persoane primiseră o primă doză de vaccin Covid-19 în Marea Britanie până sâmbătă, potrivit agenției de presă PA Media.

Fostul sergent de zbor al RAF și artiler de la Lancaster, Louis Godwin, în vârstă de 95 de ani, a fost printre primele persoane care au primit o doză la catedrala veche de peste 800 de ani, potrivit contului Twitter oficial al NHS Salisbury.

„A fost absolut minunat să intru în această clădire minunată și să mă vaccinez”, a spus Godwin într-un interviu acordat agenției de știri PA Media.

„Am avut multe vaccinuri la vremea mea, în special în RAF. După război, am fost trimis în Egipt și am avut parte de câteva vaccinuri care m-au ținut la pat timp de o săptămână.”

„La acest vaccin, medicul mi-a spus: Ei bine, asta a fost și am crezut că nici nu începuse încă. Deci nu produce deloc probleme și nici durere”, a adăugat el.

Godwin a spus că al Doilea Război Mondial este „cu totul diferit” de pandemie „pentru că acest lucru a împărțit oamenii”.

„Ne vedem mai mult virtual. Am o familie foarte mare, acum am 12 stră-nepoți de la patru luni la 23 de ani. Nu-i văd și toți cresc”, a explicat el.

Organistul catedralei John Challenger a spus într-un tweet că „va cânta Largo a lui Handel și mult mai multă muzică de orgă”, întrucât catedrala a devenit un centru de vaccinare.

„Acesta este locul în care rugăciunea de zi cu zi este oferită pentru vindecarea orașului, pentru vindecarea națiunii. Pentru a putea veni astăzi aici pentru a primi aceste vaccinări de salvare a vieții, sunt doar bucuros că putem juca rolul nostru în acest sens”, preotul Nicholas Papadopulos, decanul din Salisbury, a declarat pentru știrile ITV afiliate CNN.

Au fost înregistrate peste 3,3 milioane de cazuri de Covid-19 în Marea Britanie, iar țara are cel mai mare număr de decese din Europa, cu peste 87.000 de morți, potrivit cifrelor de la Universitatea Johns Hopkins.