• Xavier Novell i Gomà a fost cel mai tânăr episcop din Spania înainte de a abandona cariera clericală pentru a se căsători cu Silvia Caballol.
  • Cel mai intrigant detaliu al relației lor este că Silvia este o scriitoare de romane erotice și ficțiune satanică.
  • Cele mai cunoscute cărți ale sale sunt trilogia erotică „Amnesia” și „Infernul poftei lui Gabriel”.

Episcopul spaniol a fost decăzut în mod oficial din atribuțiile sale și i s-a interzis să oficieze sfintele taine, la patru luni după ce și-a abandonat cariera clericală pentru a se căsători cu o scriitoare de romane erotic-fantasy cu influențe sataniste, informează The Guardian.

Xavier Novell i Gomà, care, la 41 de ani, a devenit cel mai tânăr episcop din Spania când a fost numit în localitatea catalană Solsona în 2010, ar fi susținut și participat la așa-numitele terapii de reconvertire pentru homosexuali și a fost criticat pentru că a susținut independența regională.

Dar episcopul, acum în vârstă de 52 de ani, s-a aflat sub o atenție sporită la nivel național la sfârșitul lunii august, când s-a aflat că a demisionat din funcție pentru ceea ce el a numit „motive strict personale”. La scurt timp s-a aflat că Novell și-a abandonat vocația pentru că se îndrăgostise de Silvia Caballol, un psiholog clinician care a devenit scriitoare în 2015.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Conferința Episcopală Spaniolă a făcut anunțul sâmbătă

Într-o declarație publicată sâmbătă, Conferința Episcopală Spaniolă a declarat că Novell și-a pierdut automat puterile după ce s-a căsătorit cu Caballol în cadrul unei ceremonii civile luna trecută.

„După cum este public și bine cunoscut, Monseniorul Xavier Novell i Gomà, episcop emerit de Solsona, a contractat căsătoria civilă cu Doña Silvia Caballol y Clemente în Súria, provincia Barcelona, la 22 noiembrie”, se arată în comunicat.

Comunicatul a adăugat că lui Novell îi este acum interzis, în conformitate cu dreptul canonic, să „exercite oricare dintre drepturile și îndatoririle inerente funcției episcopale” și a avertizat că ar putea urma „alte posibile consecințe”.

„Acest lucru înseamnă că, deși monseniorul Xavier Novell i Gomà își păstrează titlul de episcop, nu poate întreprinde niciuna dintre funcțiile care se referă la acest titlu. În consecință, îi este interzis să oficieze sfintele sacramente sau să se angajeze în orice activitate de predare, fie ea publică sau privată.”

Caballol, o autoare dinamică și transgresoare

Editorul lui Caballol, Lacre, o descrie pe scriitoare ca fiind „o autoare dinamică și transgresoare care și-a pus amprenta asupra lumii spinoase a literaturii, dând peste cap toate întrebările noastre morale și etice”.

Potrivit site-ului Lacre, trilogia Amnesia vorbește despre „logica împotriva ilogicului, raționalul împotriva iraționalului, binele împotriva răului și nebunia împotriva sănătății mintale”.

Novell, care are o diplomă în inginerie agricolă și care a fost hirotonit în 1997, ar fi angajat, acum, la o companie care extrage și vinde spermă de porc.