Epopeea gunoaielor din Sectorul 1. Romprest spune că are de încasat facturi restante de peste 100 de milioane de lei

  • De astăzi, Romprest nu mai ridică gunoiul în Sectorul 1.
  • Primăria Sectorului 1 are facturi restante de peste 100 de mil. lei, potrivit Romprest.
  • Unele restanțe ale Primăriei întrec 200 de zile.

Epopeea gunoaielor din Sectorul 1 nu e nici pe departe terminată. Romprest anunță că, de astăzi, nu mai strânge gunoiul. Motivul e același. Compania spune că are de încasat, de la primăria condusă de Clotilde Armand, facturi restante, care însumează 116.5 milioane de lei.

Sorin Velicu, reprezentant Romprest: „Bineînţeles. Având în vedere că din cele aproape 23 de facturi emise pentru salubrizarea stradală, din luna iulie, până în prezent, şi deszăpezire, din câte ştiu, n-au fost achitate decât şase sau şapte facturi, nu vreau să greşesc, am foarte multe cifre în memorie la ora actuală. Vă daţi seama despre ce sumă este vorba şi mai ales vorbim de facturile care reprezintă exact aceste deşeuri care sunt cele mai vizibile, cele de pe domeniul public”

Tánczos Barna, ministrul Mediului, a încercat să împace cele două părți.

Nu a reușit, însă. Clotilde Armand anunță că a plătit deja 13 facturi către Romprest și speră, în continuare, să fie declarată starea de alertă în Sectorul 1.

Clotilde Armand, primarul Sectorului 1: „Ei au obligaţie, după lege. Dacă nu pot să-şi respecte obligaţia trebuie pur şi simplu să renunţe la contract. Eu sper că starea de alertă va fi declarată ca să pot să pregătesc eu alternativa. Eu sunt de acord să plătesc direct facturile sortatorilor, nu prin Romprest, dar pentru asta trebuie operatorul să fie de acord cu cesiunea de creanţe.”

Prefectul Alin Stoica promite că va anunța astăzi dacă declară sau nu starea de alertă cerută de Clotilde Armand.