• Erdogan s-a întâlnit cu Charles Michel și Ursula von der Leyen la Ankara
  • Președintele turc nu a găsit un fotoliu și pentru șefa Comisiei Europene
  • Turcia s-a retras din Convenția privind combaterea violenței împotriva femeilor

Erdogan nu se dezminte: i-a invitat la Ankara pe Charles Michel, președintele Consiliului European și pe Ursula von der Leyen, șefa Comisiei Europene, iar pe cea din urmă a tratat-o de sus: Michel a avut scaun alături de „sultan”, în vreme ce ea a fost pusă într-o parte, pe o canapea.

“Dați-i un scaun”, a cerut, revoltat, pe Twitter, europarlamentarul Serghei Lagodinsky. Alt deputat european a atras atenția că, în 2015, președintele turc a găsit fotolii pentru Donald Tusk și Jean Claude Juncker, șefii instituțiilor europene de la acea vreme.

„A decis să meargă mai departe oricum, a ales lucrurile importante în locul protocolului. Totuși, președinta se așteaptă ca instituția pe care o reprezintă să fie tratată cu protocolul cuvenit”, a declarat Eric Mamer, purtător de cuvânt Comisia Europeană.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

Momentul a venit mai puțin de o lună după ce Turcia s-a retras din Convenția de la Istanbul privind combaterea violenței domestice împotriva femeilor.

În februarie, șeful diplomației europene, Josep Borrell, a fost umilit la Moscova. Rușii anunțau expulzarea unor diplomați europeni chiar în timpul conferinței lui de presă.