• Recep Erdogan a promis o serie de reforme juridice și economice
  • Acest lucru a alimentat speculațiile despre eliberarea liderului kurd Selahattin Demirtas
  • Erdogan l-a numit pe Demirtas „terorist”

Președintele turc Recep Erdogan a anunțat miercuri că liderul kurd aflat în detenție „are mâinile pătate cu sânge”, desființând orice speranță din partea disidenților și a opoziției pentru reforme care să cuprindă mai multe libertăți.

Erdogan a făcut o promisiune în urmă cu două săptămâni pentru reforme juridice și economice, ceea ce a creat așteptări pentru eliberarea unor politicieni kurzi încarcerați și a unor activiști pentru drepturile omului.

Fostul vicepremier Bulent Arinc a alimentat speculațiile cu un apel pentru eliberarea lui Selahattin Demirtas, fostul lider al Partidului Democratic Pro Kurd. Tot acesta recomandă cartea scrisă de Demirtas, pentru ca toată lumea să înțeleagă problema kurdă din Turcia.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CE MĂNÂNC AZI?
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
9/10 ANGAJAȚI SE CRED EXPERȚI IT
DAVID PECKER ÎȘI REIA ACUZAȚIILE ÎMPOTRIVA LUI TRUMP

„Am fost ofensat de sugestia lui legată de cartea scrisă de acel terorist”, a reacționat Erdogan la sugestia lui Arinc, numindu-l pe liderul kurd „terorist”. Acesta a mai spus că Demirtas „are mâinile pătate cu sângele a mii de kurzi”.

Partidul AKP, din care face parte Erdogan și Partidul Mișcaera Naționalistă sunt susținători fermi ai acțiunilor împotriva militanților kurzi.

Demirtas este încarcerat de mai bine de patru ani sub acuzația de proteste violente pentru lipsa de acțiune a armatei turce în timpul atacului militanților împotriva orașului kurd Kobani de pe teritoriul Siriei.