• Președintele turc se află în vizită în sudul Turciei.
  • Recep Tayyip Erdogan s-a deplasat în zona cea mai afectată de cutremur.
  • Acesta urmează să viziteze Kahramanmaras și Hatay, precum și Pazarcik, eipcentrul cutremurului.

În urma criticilor potrivit cărora statul turc a întârziat să ajungă în unele dintre zonele afectate după cutremurele care au avut loc luni, președintele turc Recep Tayyip Erdogan spune că au existat unele probleme în răspunsul inițial. Cu toate acestea, el spune că operațiunile au revenit la normal acum.

Inițial au fost probleme la aeroporturi și pe drumuri, dar astăzi lucrurile sunt mai ușoare și mâine va fi și mai ușor”, spune Erdogan. Ne-am mobilizat toate resursele”, adaugă el. Statul își face treaba”.

Președintele turc se află în vizită în sudul Turciei. Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, s-a deplasat în zona cea mai afectată de cutremur. Acesta urmează să viziteze Kahramanmaras și Hatay, precum și Pazarcik, eipcentrul cutremurului.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
SCHOLZ RĂMÂNE FĂRĂ NEMȚI
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI

Mulți și-au exprimat furia față de aparenta lipsă de acțiune a guvernului, unii oameni susținând că ajutoarele nu au ajuns încă la ei. O femeie, Arzu Dedeoglu, a declarat aseară unui reporter BBC în districtul Numune din Iskenderun, în sudul Turciei, că cele două nepoate ale sale au rămas blocate sub dărâmături și că de o zi nu a sosit niciun ajutor.

Avem doi copii sub dărâmături, Aysegul și Ilayda. Au dispărut acum, sunt sigură că au dispărut deja. De ce nu au putut să vină mai devreme?”. A întrebat un alt supraviețuitor din orașul Antakya din sudul țării, Melek, în vârstă de 64 de ani: Unde sunt corturile, unde sunt camioanele cu mâncare?”.

Vorbind miercuri cu Reuters, ea a spus: Nu am văzut nicio distribuție de alimente aici, spre deosebire de dezastrele anterioare din țara noastră. Am supraviețuit cutremurului, dar vom muri aici din cauza foamei sau a frigului de aici”.