• Starul filmelor de acțiune, Jean-Claude Van Damme, a sărit în ajutorul unui chihuahua în vârstă de trei luni
  • A salvat-o de eutanasie după un conflict legal între Norvegia și Bulgaria
  • Jean-Claude Van Damme a apelat la rețelele de socializare


Starul filmelor de acțiune Jean-Claude Van Damme a sărit în ajutorul unui chihuahua în vârstă de trei luni, salvând-o de eutanasie după un conflict legal între Norvegia și Bulgaria, relatează The Guardian.

View this post on Instagram

Please, sign the petition https://www.change.org/p/the-norwegian-food-safety-authority-save-puppy-from-getting-killed?utm_content=cl_sharecopy_25262868_en-US%3A6&recruiter=1156823374&utm_source=share_petition&utm_medium=copylink&utm_campaign=share_petition&utm_term=share_petition Thank you. #JCVD #Dogs

A post shared by Jean-Claude Van Damme (@jcvd) on

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE


Câinele numit Raya a fost vândut noilor proprietari din Norvegia în septembrie, dar oficialii de acolo nu au înregistrat-o pentru că desfășurase călătoria cu un pașaport bulgar fals.

Norvegia a încercat să repatrieze animalul, dar Bulgaria a refuzat să o ia înapoi din cauza normelor Uniunii Europene privind transportul animalelor vii, lăsând câinele în fața eutanasiei – moment în care a intervenit Van Damme.

Van Damme, cel mai cunoscut pentru filmele sale de acțiune și arte marțiale, a lansat o campanie emoționantă pe rețelele de socializare, postând selfie-uri cu el îmbrățișându-și chihuahua-ul, ceea ce a convins în cele din urmă autoritatea bulgară pentru siguranța alimentelor să accepte câinele înapoi.

Autoritățile au declarat că Raya va face controale medicale când se va întoarce în Bulgaria și va fi dată spre adopție.

Yavor Gechev, de la organizația pentru drepturile animalelor Four Paws, a declarat luni pentru AFP că Bulgaria ar trebui să fie felicitată pentru flexibilitate, dar a solicitat un control mai strict asupra crescătorilor ilegali și a traficanților de animale.