• Legea sportului va fi modificată pentru a considera Esport-ul, un sport oficial.
  • Legea va fi depusă în Parlament la începutul lunii septembrie.
  • Industria gamingului valorează aproximativ un miliard $ la nivel mondial.
  • În România, industria valorează 200 mil. $, cu o creștere de 30% în ultimul an.

Dacă nu știi ce job să-ți alegi, esport-ul poate fi o alternativă. Vestea a venit în cadrul Esports Summit Bucharest.

„Noi estimăm că până la finalul anului acestuia legea va trece, va parcurge toate acele proceduri parlamentare și până la sfârșitul anului va putea să treacă. Suntem foarte optimiști”, a declarat Mara Mareş, consilier de stat în cancelaria prim-ministrului.

Este vorba despre Legea sportului. Mara Mareș, consilier de stat în cancelaria prim-ministrului, îți spune de ce acest sport are nevoie de un act normativ.

Recomandări

NOU COD PENTRU SCHENGEN
CE FAC ELEVII ÎN SĂPTĂMÂNA VERDE
NE-A SALVAT VACCINUL?
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE

„Industria gamingului și a sportului electronic s-a dezvoltat foarte mult în România, chiar de anul trecut până acum, a întâmpinat o creștere de 30%, și toate aceste lucruri în condițiile în care nu a existat o bază legală, darămite dacă acest lucru se va reglementa, preconizăm o creștere și mai mare decât este estimată astăzi.

După această reglementare rolul statului va înceta, și atunci industria va putea singură să se dezvolte așa cum își dorește”, a mai spus Mara Mareş.

În România, există până în momentul de față peste 6.000 de specialiști în esport. Iar industria valorează aproape un miliard de dolari la nivel mondial, și 200 de milioane la nivel național.

Octav Crețu, este specialist în esport și CEO al clubului Nexus Gaming. El antrenează acum echipele de League of Legends ale României.

„Din punctul meu de vedere nu este atât de greu să antrenezi, trebuie să ai mintea foarte antrenată, și să îți dai seama cam de toate paternurile din joc, să fii la curent cu toate strategiile. Pe mine mă bucură foarte tare pentru că șansa pe care nu am avut-o eu, sper să o aibă generația următoare.

Mentalitatea românului este 100% deranjată de faptul că sunt jucători mult mai slabi ca ei, dar sunt născuți în alte țări, sau există legi în altă țară, care pot fi plătiți pentru chestia asta”, a spus şi Octav Creţu, CEO-ul clubului Nexus Gaming.