• Certificatul verde COVID a devenit obligatoriu în România pentru majoritatea activităţilor.
  • Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 a făcut câteva precizări în legătură cu certificatul digital.

Precizările CNCAV legate de certificatul verde au venit după ce, în secţiunea de comentarii a unei postări de pe pagina de Facebook Ro-Vaccinare a fost pusă întrebarea „după a treia doză de vaccin se schimbă ceva la certificatul digital, trebuie descărcat din nou?”. 

„Pentru doza 3 se generează un certificat nou. Va apărea 3/3 la numărul de doze. Va fi valid imediat de la generare”, au răspuns reprezentanţii Ro-Vaccinare.

Persoanele care pot obţine Certificatul Digital UE după vaccinare sunt cele care au efectuat schema completă de vaccinare în România, dar şi cele care au şi doza booster. Potrivit Ro-vaccinare, certificatul digital se validează după 10 zile de la vaccinarea cu schemă completă. „Se poate genera şi după prima doză, dar nu este valid. Trebuie să aveţi schemă completă de vaccinare – doua doze – şi să fi trecut 10 zile de la efectuarea acesteia”, menţionează sursa citată.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR

Totuşi, trebuie subliniat că persoanele care au un certificat verde emis după cea de-a doua doză de vaccin nu sunt obligate să îşi genereze un nou document dacă au efectuat şi doza de booster pentru că cel vechi este valabil până în luna iulie a anului viitor.