• Guvernul te ajută cu bani pentru plata angajaţilor, îţi va plăti 41,5% din salariul de bază, timp de 3 luni, pentru cei care revin din şomaj tehnic.
  • Ordonanţa de urgenţă a fost modificată înainte de a fi publicată în Monitorul Oficial, nu a mai rămas procentul de  45%.
  • Condiţia pusă de Guvern este ca  tu să nu dai afară angajatul până la data de 31 decembrie 2020.

Dacă ai o afacere şi angajaţii tăi sunt în şomaj tehnic, află că de la 1 iunie îi poţi chema la muncă iar statul va plăti o parte din salariul lor. Mai exact, angajaţii tăi pot primi, timp de 3 luni, 41,5% din salariul de bază. Practic tu le vei mai plăti doar 58,5 % din salariu.

Există şi condiţii puse de stat. Astfel, după terminarea celor trei luni în care Guvernul te ajută, vei fi obligat să îţi ţii angajaţii până pe 31 decembrie 2020, nu îi poţi da afară până atunci. De asemenea, această lege se aplică numai persoanelor care au avut o durată a suspendării a contractului de muncă de minim 15 zile în perioada stării de urgenţă sau alertă.

Ce trebuie să faci să beneficiezi de ajutor de la stat:

Recomandări

APPLE LASĂ EUROPA LA URMĂ
UCRAINA ÎNVINGE SLOVACIA
CIOLACU GRĂBEȘTE PREZIDENȚIALELE
FMI AVERTIZEAZĂ: TREBUIE SĂ ECONOMISIM
ZELENSKI PRIMEȘTE RACHETE CU PRIORITATE
CUM SE PEDEPSEȘTE CONSUMUL LA VOLAN?

Angajatorul depune prin mijloace electronice, la agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă judeţene, precum şi a municipiului Bucureşti, în raza cărora îşi au sediul social, o cerere semnată şi datată de reprezentantul legal însoţită de o declaraţie pe propria răspundere şi de lista persoanelor care urmează să beneficieze de această sumă.