• Un canal de Youtube, Binkov’s Battleground, simulează războaie între diferite țări
  • YouTuber-ul prezintă un conflict virtual între armatele României și Ungariei
  • Filmul consideră că cel mai probabil, în caz de război, românii ar intra în Ungaria și s-ar opri la Tisa, așteptând un tratat de pace

Un conflict militar sângeros între România și Ungaria este posibil. Din fericire doar online. Un canal de YouTube, Binkov’s Battleground, simulează războaie între țări care de-a lungul istoriei au avut de împărțit teritorii și orgolii.

Într-un episod din februarie este prezentat un conflict virtual dintre armatele României și Ungariei. Foarte bine documentat cu privire la dotările reale ale celor două armate, filmul grafic precizează condițiile luptei. Sunt implicate toate forțele celor două țări, active și de rezervă, și nicio altă putere nu intervine în dispută.

În aer, România are mai multe avioane, MiG-uri și F-16. Lor li se opun SAAB-urile maghiarilor, despre care autorul filmului spune că sunt mai bune în lupta directă în aer, chiar și decât americanele F-16. În toate armele România are supremația – infanterie, tancuri, sisteme de apărare.

Recomandări

AVERTISMENTUL LUI PUTIN CĂTRE OCCIDENT
CUM DEVII MAI PRODUCTIV LA MUNCĂ
ZIUA MONDIALĂ A RECICLĂRII
CUM VA FI VIAȚA ÎN WOVEN CITY
BIDEN FACE BANI PENTRU CAMPANIE
MACRON VA CERE ÎNCETAREA FOCULUI ÎN UCRAINA

Filmul consideră că cel mai probabil, în caz de război, românii ar intra în Ungaria și s-ar opri la Tisa, așteptând un tratat de pace. Finalul este clar, România ar ieși victorioasă.

Îmbucurătoare sunt comentariile celor care au văzut filmul: „Cu excepția naționaliștilor și a celor în vârstă, țările noastre au uitat de rănile istoriei”, spune unul. „Pace, nu război! Să ne întrecem în economie și infrastructură”, spune alt user. Sandor Zsolt Fazekas spune: „Nu va fi război între țările noastre. Stați liniștiți și beți o palincă sau o țuică”. Filmul are peste 340.000 de vizualizări.

Canalul de YouTube are peste 500.000 de abonați. Alte dispute organizate virtual sunt între Austria și Ungaria, Europa contra Rusiei și Germania împotriva Poloniei.