• Noua coaliție a guvernului eston este condusă de liderul Partidului Reformei Kaja Kallas și un fost deputat în Parlamentul European.
  • Studiu: Ţările conduse de femei au gestionat criza creată de coronavirus mult mai bine faţă de statele conduse de bărbaţi.

Estonia a devenit singura țară din lume care are atât președinte, cât și femeie prim-ministru la conducere, transmite Invest in Estonia.

Noua coaliție a guvernului eston este condusă de liderul Partidului Reformei Kaja Kallas, un fost membru al parlamentului estonian Riigikogu și un fost deputat în Parlamentul European. 

Kersti Kaljulaid este prima femeie președintă a Estoniei din 2016. Președintele Kaljulaid este un campion al economiei de piață liberale, un nemilos avocat global al economiei digitale și al securității cibernetice.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

Ţările conduse de femei au gestionat mai bine criza COVID

În timpul pandemiei de coronavirus, ratele de infecție au fost mai mici în țările conduse de femei, arată o analiză a Centrului de Cercetare a Politicii Economice. Studiul consideră că, într-o anumită măsură, acest lucru poate fi explicat prin răspunsurile politice proactive și coordonate adoptate de lideri.

De exemplu, Noua Zeelandă a impus restricţiile de circulaţie înainte să explodeze numărul de infecţii, prim-ministrul Jacinda Ardern declarând pe 15 martie că a sosit momentul „să acţionăm puternic şi să acţionăm din timp”.

La sfârşitul anului trecut, fostul preşedinte american Barack Obama declara că este „absolut sigur că toate ţările planetei ar putea înregistra progrese semnificative dacă ar fi conduse măcar doi ani de o femeie”.