• Ministrul educației din Estonia a demisionat din funcție.
  • Mailis Reps a fost văzută cum își ducea copiii la școală cu mașina de serviciu.
  • În România, folosirea de către demnitari sau funcționarii publici a mașinilor de serviciu în scopuri personale nu mai miră.

În Estonia ministrul Educației a demisionat din funcție după ce în presă au apărut fotografii în care se observă cum ministrul își trimite copiii la școală cu mașina de serviciu și șoferul plătit de stat. Trebuie menționat și că ministrul Mailis Reps este mamă de 6 copii.

După ce jurnaliștii au descoperit că și apropiații ministrului făceau și „servicii” personale, Mailis Reps a fost nevoită să le ceară scuze cetățenilor și să demisioneze.

Săptămâna trecută a fost una dintre cele mai grele perioade din cariera mea politică. Am fost sub o persiune puternică pentru a împăca rolul de ministru şi cel de mamă. Recunosc că am făcut greşeli şi îmi cer scuze pentru ele”, a scris ministrul pe pagina sa de Facebook.

În România, folosirea de către demnitari sau funcționarii publici a mașinilor de serviciu în scopuri personale nu mai miră și nu mai revoltă pe nimeni. Ca atare, nimeni nu este tras la răspundere.

Nici măcar accidentul din vară în care a fost implicat ministrul Transporturilor, Lucian Bode care ba se deplasa în weekend în scop personal cu mașina de serviciu, ba venea rapid la Guvern, ba era treaz, ba dormea în viteza sirenelor pe bancheta din spate, nu este lămurit.

În România tocmai pentru că era vorba de un ministru, autoritățile au pasat responsabilitatea de la una la alta și au îngropat totul.

Recomandări

SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT
JILL BIDEN A SCRIS O CARTE PENTRU COPII