• Neprimerov le-a spus jurnaliștilor că încearcă să facă apel la decizia unei instanțe estoniene.
  • Permisul lui Neprimerov a fost revocat din cauza participării sale active la mitingurile de protest pro-ruse.
  • Neprimerov a luat parte la evenimente într-o manieră provocatoare: a purtat steaguri rusești, o uniformă militară rusă și alte simboluri rusești.

Autoritățile estoniene au revocat permisul de ședere al lui Serghei Neprimerov, un cetățean rus în vârstă de 66 de ani care a trăit în Estonia aproape toată viața sa. Potrivit postului de știri rus Fontanka, la 30 septembrie, Neprimerov a călătorit din Narva, Estonia, în Ivangorod, Rusia, pentru a participa la înmormântarea unui prieten.

Când a încercat să se întoarcă acasă, autoritățile de frontieră estoniene au refuzat să îl lase să intre în țară și l-au notificat că are interdicție de a intra în Estonia și în restul spațiului Schengen timp de cinci ani.

Mi s-a spus că permisul meu de ședere a fost revocat pentru că sunt un pericol pentru UE. M-au urcat într-o mașină, m-au dus la punctul de control de frontieră nr. 2, m-au dus la pod, mi-au dat pașaportul, mi-au luat cartea de identitate și asta a fost tot – am rămas acolo, pe pod, fără niciun bun, cu excepția telefonului și a umbrelei”, a declarat Neprimerov pentru Fontanka.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Potrivit autorităților estoniene, permisul lui Neprimerov a fost revocat din cauza participării sale active la mitingurile de protest pro-ruse. Timp de ani de zile, Neprimerov a luat parte la evenimente într-o manieră provocatoare: a purtat steaguri rusești, o uniformă militară rusă și alte simboluri rusești”, au declarat oficialii. Neprimerov le-a spus jurnaliștilor că încearcă să facă apel la decizia unei instanțe estoniene.