• Iarna pare să exacerbeze criza energetică și criza costului vieții din Europa.
  • UE a anunțat noi restricții, care nu au ajuns la interdicția totală pentru care au insistat națiunile din Europa de Est.
  • Președintele francez Emmanuel Macron, de exemplu, a declarat publicului că libertatea are un cost.

Uniunea Europeană și națiunile NATO trebuie să extindă sancțiunile impuse Rusiei și ajutorul militar acordat Ucrainei pentru a se asigura că Vladimir Putin nu se poate folosi de iarna care vine pentru a submina unitatea occidentală, a insistat ministrul de externe al Estoniei.

Urmas Reinsalu a declarat pentru Newsweek că următorii pași ar trebui să includă restricții suplimentare asupra exporturilor profitabile de petrol ale Moscovei – un embargo parțial urmează să intre în vigoare în decembrie – și măsuri privind exporturile de gaze ale lui Putin.

Creșterea prețului sancțiunilor ar putea crea un impuls mai puternic asupra agresorului pentru a începe să se gândească la încheierea războiului. Cred că ar fi greșit din punct de vedere strategic să credem că acum trebuie doar să avem răbdare și să așteptăm ce se va întâmpla cu nivelul de livrare de arme și sancțiuni la care am ajuns. Nu, trebuie să accelerăm. Există o singură persoană care poate pune capăt războiului și aceasta este Putin. Dacă prețul va amenința poziția sa de putere, piramida sa de putere, dacă vom împinge în această direcție prin ajutorul și determinarea noastră pentru sancțiuni, acesta este un lucru care va fi un schimbător de joc.

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

Iarna pare să exacerbeze criza energetică și criza costului vieții din Europa. Liderii europeni încearcă să își întărească alegătorii în fața luptelor care vor urma. Președintele francez Emmanuel Macron, de exemplu, a declarat publicului că libertatea are un cost. Reinsalu a remarcat: Dacă voința noastră de a lua decizii practice este prea slabă, atunci va fi doar o criză echilibrată, un război echilibrat. Și, bineînțeles, rezultatul socio-economic pe care îl va suferi Ucraina, de asemenea, dacă ne uităm la iarnă, va fi foarte dureros și traumatizant.

Sancțiunile împotriva Rusiei

Apelurile ministrului au venit la o zi după ce miercuri UE a anunțat noi restricții, care nu au ajuns la interdicția totală pentru care au insistat națiunile din Europa de Est. Paradigma în această problemă particulară este în mișcare, a adăugat ministrul, menționând că, în urmă cu câteva luni, o propunere similară a fost respinsă de statele UE.

Schimbări tectonice au avut loc în multe țări europene, a spus Reinsalu, menționând, printre alte evoluții, rearmarea Germaniei și iminenta aderare a Finlandei și Suediei la NATO. Întrebarea este dacă am făcut suficient pentru a ne concentra determinarea în acțiune. Iar răspunsul meu este, de fapt, negativ.

Ar trebui să mărim imediat prețul pentru agresor, a spus Reinsalu, folosind pilonii strategici de sancțiuni și ajutor militar. Livrările de armament ar trebui să includă rachete de precizie ATACMS fabricate în SUA, a spus Reinsalu, lansate de HIMARS și MLRS cu o rază de acțiune de până la 300 de kilometri (186 mile).