• Maia Sandu l-a umilit cu un scor zdrobitor pe prorusul Igor Dodon
  • Este prima femeie care va conduce Republica Moldova
  • Maia Sandu, fost economist la Banca Mondială, cu studii la Harvard, nu va avea o misiune ușoară
  • Republica Moldova este cea mai săracă din Europa, se depopulează masiv și, pe timpul lui Dodon, a fost decuplată de la fondurile europene.

Lucia Cujbă, corespondent Aleph News: „Moldova se află într-un punct foarte prost, Republica Moldova rămâne fără oameni, dintr-o populație de 3,5 milioane, 1,5 milioane sunt plecați, e o țară săracă, sub 2.000 euro venitul pe cap de locuitor, cam cât al unui județ din România. Salariul minim este de 150 euro, iar cel mediu de 400 euro.

M-am uitat peste o analiză, între Republica Moldova și România ar fi un decalaj de dezvoltare de cam 30 de ani. Corupția, inclusiv furtul miliardului din cele trei bănci moldovenești frânează dezvoltarea economică, plus la asta, pe teritoriul Republicii Moldova sunt trupe rusești de ocupație, mai exact în regiunea separatistă Transnistria, și este dependentă de gazul rusesc.

În 2009, Republica Moldova a apucat-o pe drumul european, dar iată că Igor Dodon a reușit să o readucă în izolare și în anonimat, așa că Maia Sandu reprezintă speranța moldovenilor de peste Prut, speranța Bruxelles-ului și bineînțeles, speranța României. Klaus Iohannis i-a trimis un mesaj de felicitare, i-a scris pe Twitter, în miez de noapte, că România va rămâne alături de Republica Moldova în eforturile de apropiere de Uniunea Europeană; surprinzător de rapid a fost și președintele Vladimir Putin, care nu a mai așteptat sesizările, contestațiile socialiștilor lui Dodon, și i-a urat, printre altele, sănătate – nu știu la ce a făcut aluzie.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Revenind la procesul electoral, a fost o campanie murdară, cu atacuri misogine din partea staff-ului Dodon, au fost reluate o serie de mesaje promovate și în scrutinul de acum 4 ani. Dodon a spus că Maia Sandu nu este căsătorită, nu are copii și deci nu este în stare să conducă Republica Moldova. De asemenea, Maia Sandu este prezentată drept o apărătoare a homosexualilor, și a fost spus despre ea că ar fi lesbiană – ea a dat răspunsul la acest fals anul trecut”

Maia Sandu, prima femeie care va conduce Republica Moldova: „Eu nu sunt lesbi și nu am fost niciodată, spre regretul trollilor și al stăpânilor lor discriminatorii”.