• Eugen Teodorovici a ratat Parlamentul și s-a întors la Curtea de Conturi
  • Teodorovici a avut funcția de auditor rezervată legal
  • Legea funcționarului public ține posturi blocate ani de zile pentru demnitari
  • Demnitarii se pot întoarce la meseriile lor de bază

Eugen Teodorovici a ajuns de unde a plecat, adică la Curtea de Conturi. Fostul ministru al Finanțelor nu a mai prins loc în Parlament, dar tot e norocos: România le rezervă demnitarilor postul de bază!

„Funcţia de auditor pe care o ocup în prezent am câştigat-o prin concurs public încă din anul 2010. Postul de bază mi-a fost rezervat, aşa cum este rezervat şi postul de profesor, preşedintelui Iohannis”, a scris Teodorovici pe Facebook.

Fostul ministru se referă la legea funcționarului public care îi dă dreptate și îl contrazice în același timp. Comparația cu profesorul Klaus Iohannis e eronată, pentru că școala poate pune oricând un suplinitor pe acel loc. Ce nu spune Teodorovici e că această lege ține blocată o funcție ani de zile, cum e cea pe care o deține el acum, fără să poată fi angajați alți oameni pe poziția respectivă.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Mai sunt câteva astfel de cazuri cunoscute. Sub umbrela legii funcționarului au stat și fostul ministru al Justiției, Tudorel Toader, actual rector universitar la Iași, dar și foștii miniștri ai Educației, Liviu Pop și Ecaterina Andronescu.