• Germania ar fi trebuit să-l asculte pe Donald Trump și pe Polonia pe probleme de securitate energetică, potrivit eurodeputatului de la Lege și Justiție (PiS), Dominik Tarczyński.
  • Decizia de a interzice vizele turistice pentru toți cetățenii ruși a fost deja luată de țări precum Polonia, Estonia și Cehia.
  • Blocul comunitar ia în considerare interzicerea acordării de vize turistice pentru cetățenii ruși.

Germania plătește prețul pentru dependența sa excesivă de Rusia, fiind amenințată de o criză economică, a afirmat un europarlamentar polonez.

Dominik Tarczyński, de la partidul de guvernământ Lege și Justiție (PiS), și-a oferit comentariile privind relațiile dintre Berlin și Moscova în timpul unui interviu pentru Polskie Radio 24.

Nu sunt surprins că Rusia se bazează pe Germania, pentru că Germania este cea care speră că solidaritatea europeană îngropată, adică Nord Stream 2, se va întoarce după război și vor încheia afaceri cu Rusia așa cum au făcut-o anterior, a declarat Tarczyński la postul de radio, adăugând că Germania se află în pragul recesiunii din cauza dependenței sale de Rusia.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

Ar fi trebuit să-l ascultați pe Donald Trump sau guvernul polonez, care au avut dreptate în privința lui Putin, a Nord Stream 2 și a securității energetice a Europei, a declarat Tarczyński.

Europarlamentarul a comentat și chestiunea vizelor turistice pentru rușii care vor să intre în UE. Blocul comunitar ia în considerare interzicerea acordării de vize turistice pentru cetățenii ruși. Îngrijorările legate de interdicția de acordare a vizelor pentru ruși, în afară de germani, sunt ridicate de francezi. Nu este surprinzător, deoarece solidaritatea europeană a mai fost încălcată de aceste țări, a declarat Tarczyński.

Știm că majoritatea rușilor îl susțin pe Putin și, în acest caz, ei trebuie să sufere consecințele, cel puțin sub forma limitării vizelor pentru UE, a adăugat eurodeputatul polonez.

Decizia de a interzice vizele turistice pentru toți cetățenii ruși a fost deja luată de țări precum Polonia, Estonia și Cehia, însă Germania și Franța se opun în continuare acestei idei.

Ministerul finlandez de externe a declarat că, începând din septembrie, timpul pe care oficialii finlandezi îl vor dedica examinării cererilor de viză pentru ruși va fi redus la jumătate, o măsură care va duce la scăderea numărului de cereri examinate la aproximativ 500 pe zi, dintre care 100 de vize turistice zilnic.