• Partidul Maiei Sandu a obținut majoritate, conform rezultatelor EXIT POLL.
  • Europarlamentarul Eugen Tomac: „În sfârșit, vești bune de peste Prut“.
  • „Salut victoria Partidului Acțiune și Solidaritate! Este o veste extraordinară care vine din Republica Moldova, ai cărei cetățeni au luat o decizie fermă, pro-europeană”, transmite Ludovic Orban.

UPDATE – Reacția lui Ludovic Orban

Salut victoria Partidului Acțiune și Solidaritate! Este o veste extraordinară care vine din Republica Moldova, ai cărei cetățeni au luat o decizie fermă, pro-europeană”, transmite Ludovic Orban.

El afirmă că decizia organizării alegerilor anticipate s-a dovedit una corectă.

„Felicitări președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu, pentru decizia organizării alegerilor anticipate, care s-a dovedit una corectă, și pentru determinarea de a crede într-un viitor mai bun pentru toți cetățenii moldoveni. Mă bucură nespus mobilizarea diasporei și hotărârea de a-și face auzită vocea în favoarea compatrioților din Republica Moldova. În calitate de președinte al PNL, am fost și voi rămâne alături de Partidul Acțiune și Solidaritate, față de care mă leagă nu doar apartenența la aceeași familie politică europeană, ci și același atașament pentru un parcurs democratic și pro-occidental al Republicii Moldova”, conchide președintele PNL.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

Știre inițială

Partidul Acţiune şi Solidaritate (PAS, proeuropean) a câştigat scrutinul parlamentar din Republica Moldova, conform rezultatelor preliminare ale unui sondaj telefonic efectuat în cursul zilei de duminică de organizaţia WatchDog.MD și de Institutul de Politici Publice.

„În sfârșit, vești bune de peste Prut”, transmite europarlamentarul Eugen Tomac, născut în sudul Basarabiei, după alegerile din Republica Moldova. Potrivit rezultatelor preliminare, Partidul Acțiune și Solidaritate a obținut peste 50%.

„În R. Moldova rezultatele preliminare arată astfel, conform after-poll:

PAS – 55,1 %
Blocul comuniștilor și Socialiștilor 24%
Partidul Sor 8,1%
AUR 0,9%“, transmite Eugen Tomac.

Europarlamentarul român, fost consilier al președintelui Traian Băsescu, este născut sudul Basarabiei.

„În sfârșit, vești bune de peste Prut”, adaugă Tomac.

Partidul Acţiune şi Solidaritate (PAS, proeuropean) a câştigat scrutinul parlamentar din Republica Moldova, conform rezultatelor preliminare ale unui sondaj telefonic efectuat în cursul zilei de duminică de organizaţia WatchDog.MD și de Institutul de Politici Publice.

Datele sondajului de opinie sunt preliminare, urmând să fie actualizate pe măsură ce sunt centralizate.

Duminică, în Republica Moldova au avut loc alegeri parlamentare anticipate. 11 secții de votare au fost deschise în România.