• Franţa, Spania, Ungaria şi multe alte ţări europene au declarat stare de urgenţă din cauza coronavirusului
  • În Franţa şi Spania, transportul intern a fost redus la jumătate, iar barurile, restaurantele şi magazinele au fost închise
  • Ungaria permite tranzitul străinilor doar pe anumite rute
  • Bulgaria va interzice, de miercuri, zborurile dinspre Spania şi Italia

Ai fi preferat să fii in altă ţară în acest moment? Să ştii că nu ar fi contat. În faţa coronavirusului, eşti egal cu orice francez sau spaniol.

Asta pentru că şi la ei e stare de urgenţă. În Franţa, măsura înseamnă că zborurile interne, cursele de autobus şi trenurile sunt reduse la jumătate, pentru a limita deplasările. Barurile şi restaurantele au fost închise după ce Macron a observant că nimeni nu lua în serios pandemia.

Acum câteva ore, mulţi concetăţeni de-ai noştri erau la terase, trăiau ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat. Le spun că asta nu este posibil, este o idioţenie. Sunteţi pe cale să comiteţi erori”, a declarat președintele Franței.

Recomandări

UE PUNE PIEDICI MAȘINILOR CHINEZE
SONDAJ: LE PEN ARE MAJORITATEA
CE MĂNÂNCI AZI
PATTINSON REVINE ÎN CINEMATOGRAFIA HORROR
CUM SE PREGĂTEȘTE ITALIA DE G7?
COLDPLAY CÂNTĂ LA BUCUREȘTI

În Spania, amenda pentru cine nu respectă restricţiile de deplasare este de 100 de euro şi poate ajunge la un an de închisoare, dacă vinovatul se opune măsurilor agenţilor. Şi aici, magazinele şi restaurantele au fost închise, transportul intern a fost tăiat la jumătate, iar şcolile sunt închise.

Eram pe cale să încheiem al doilea trimestru. Acum, nu vom mai putea să facem asta. Va trebui să îi evaluăm pe baza notelor pe care le avem”, spune Monica Hernandez, profesoară.

Alte ţări şi-au închis graniţele pentru străini. Premierul danez a avertizat că toţi străinii care nu au un motiv esenţial pentru vizitarea ţării vor fi întorşi la graniţă. Polonia şi-a închis, de asemenea, frontierele. Austria a interzis chiar şi evenimentele sau adunările cu mai mult de cinci oameni. 

Ungaria permite tranzitul străinilor doar pe anumite rute, iar Bulgaria interzice de miercuri orice zbor din Italia sau Spania. Cetăţenii bulgari pot reveni în ţară luni sau marţi, dar vor fi plasaţi în carantină.