Europa iese din amorțeala economică și se întoarce treptat la muncă. Lista țărilor care încep să renunțe la restricții

  • Italia şi Spania – printre primele țări care trec la relaxarea măsurilor de carantină
  • Cehia redeschide granițele pentru călătoriile urgente
  • În Austria se redeschid magazinele de bricolaj, grădinărit şi fabricile de procesare a cărnii
  • În Norvegia și Danemarca se redeschid școlile și grădinițele

Treptat, dar sigur, mai multe state au relaxat măsurile de carantină și ies din amorțeala economică generată de pandemia Covid 19. Deși sunt cele mai afectate, Spania și Italia permit reluarea unor activități sociale, cât timp sunt respectate regulile de igienă și distanțare socială.

SPANIA

Angajații care nu pot lucra de acasă – cum e cazul muncitorilor de pe şantiere, a celor din fabrici, avocaţilor sau menajerelelor – au primit permisiunea să-și reia activitatea.

ITALIA

Începând de mâine, 14 aprilie, se vor redeschide librăriile, papetăriile şi magazinele care vând haine pentru copii.

CEHIA

Cehia va permite călătoriile în străinătate în scop profesional, pentru tratamente medicale sau pentru vizitarea familiei. Oamenii vor avea voie să facă din nou sport în aer liber.

AUSTRIA

Austria redeschide magazinele de bricolaj și grădinărit. Totodată, își reiau activitatea fabricile de procesare a cărnii. Același lucru se va întâmpla cu magazinele de hainele şi salonele de cosmetică, dar de la sfârşiul lunii. Elevii vor reîncepe școala pe 15 mai, iar la finalul lunii mai, hotelurile și restaurantele pot funcționa din nou.

NORVEGIA

Premierul a anunţat că de pe 20 aprilie se redeschid creşele, iar o săptămână mai târziu, unele şcoli şi universităţi.

DANEMARCA

Și în Danemarca se vor redeschide grădinițele, chiar mai devreme – de pe 15 aprilie și tot de atunci elevii din ciclul primar se pot reîntoarce la şcoală.

Sursa foto: Profimedia