• 100.000 cazuri zilnice de Covid-19 în Europa
  • În prezent, Regatul Unit, Rusia, Spania și Franța sunt cele mai afectate de pe continent
  • Fiecare dintre aceste țări a înregistrat peste 10.000 cazuri în 3 zile

Joi, Europa a depășit pentru prima dată 100.000 cazuri zilnice de Covid-19, după ce țări precum Rusia și Regatul Unit nu au văzut răgaz în numărul de infectări zilnice în ultimele cinci zile, relatează Reuters

În ultima săptămână,  numărul de cazuri a crescut constant în întreaga Europa, deși țări profund afectate de pandemie, precum India și Brazilia, au înregistrat niște scăderi.

Epicentrul izbucnirilor din regiunea europeană s-a mutat în Regatul Unit, Rusia, Spania și Franța, care au înregistrat peste 10.000 cazuri fiecare în ultimele 3 zile.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Vineri, Rusia a raportat cel mai mare număr zilnic înregistrat din mai, ceea ce a determinat autoritățile din Moscova să închidă barurile și cluburile.

Regatul Unit a înregistrat peste 17.000 cazuri joi – ministrul Sănătății, Matt Hancock, a avertizat că Regatul Unit se află într-un „moment periculos”. Multe părți din nordul Angliei, Țara Galilor și Scoția au introdus restricții mai dure asupra interacțiunii sociale pentru a încerca să limiteze răspândirea tot mai mare a bolii.

Marea Britanie are o rată alarmantă a deceselor, printre cele mai mari din lume, de 7%. Mai mult de 6 la fiecare 10.000 oameni au murit din cauza virusului în țară.

În prezent, Europa înregistrează peste 16% din totalul cazurilor de coronavirus și aproape 22% din decesele din întreaga lume cauzate de virus.

Joi, când cazurile raportate zilnic au depășit valoarea de 100.000, Europa de Est a fost cea mai afectată regiune, cu peste 33.600 de cazuri raportate zilnic.