• La Madrid există deja carantină, iar restaurantele au program redus
  • În Irlanda se va impune carantină pentru patru săptămâni
  • Italia impune noi restricții

Din Italia în Statele Unite, țările lumii se îndreaptă spre o carantină de toamnă, în condițiile în care peste 35 de milioane de oameni au fost afectați de Coronavirus. Iată două exemple: la Paris va fi impusă alerta sanitară maximă, iar Roma discută mâine prelungirea stării de urgență.

Italia este prima țară europeană care a luat măsuri drastice în primul val al pandemiei. Aici se înregistrează în aceste zile primele consecințe ale deschiderii școlii. În ultimele 24 de ore, în Italia s-au înregistrat peste 2.500 de cazuri noi de coronavirus și 18 decese. În acest context, premierul Giuseppe Conte va merge mâine în Parlament și, pe lângă cererea de prelungire a stării de urgență până la 31 ianuarie 2021 va impune un nou decret.

Pe lângă restricțiile existente, se vor adăuga și purtarea obligatorie a măștii în spațiile deschise din toată Italia. În prezent, în doar cinci regiuni masca este purtată în mod obligatoriu pe stradă. Lista țărilor care au restricții pentru Italia va fi actualizată. În această listă de află și România. Românii trebuie să stea în carantină la domiciliu timp de 14 zile atunci când sosesc pe teritoriul Italiei. În discuții se află și închiderea restaurantelor la ora 22 și limitarea evenimentelor în spațiu închis.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

La Madrid există deja carantină, iar restaurantele au program redus. În Irlanda se va impune carantină pentru patru săptămâni, conform Reuters. În Anglia se închid afacerile din domeniul turistic, scrie The Guardian.